Guardiola mist voormalig assistent Arteta wel heel erg

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Guardiola mist voormalig assistent Arteta wel heel erg
© Pro Shots

Pep Guardiola werkte bij Manchester City met veel plezier samen met Mikel Arteta, die in december de kans kreeg om hoofdtrainer te worden van Arsenal. Zaterdag stonden de twee tegenover elkaar in de halve finale van de strijd om de FA Cup en de leerling klopte in dit duel zijn meester: 2-0. Tijdens de wedstrijd verlangde Guardiola terug naar oude tijden, toen Arteta nog gewoon zijn maatje in plaats van zijn plaaggeest was.

• Het is Leeds United dan eindelijk gelukt om terug te keren naar de Premier League. Het levert manager Marcelo Bielsa veel lof op van de supporters, onder wie Nicolaj Coster-Waldau. De acteur die Jaime Lannister speelt in Game of Thrones komt uit Denemarken, maar is al jaren groot fan van Leeds. In een video van de BBC spreekt hij de voicemail van Bielsa in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• En er is meer moois voor Bielsa. In Leeds wordt er een straat naar de Argentijnse manager vernoemd. 

• De hele week oefenden de spelers van het Roemeense Academica Clinceni op vrije trappen. Alle varianten werden van stal gehaald voor de wedstrijd tegen FC Voluntari. In de praktijk ging het aanvoerder Eugeniu Cebotaru moeilijker af, zoals hieronder te zien is. Zijn ploeg won uiteindelijk wel met 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De buitenspelregel moet anders.'
• Bologna-trainer Sinisa Mihajlovic vindt dat de buitenspelregel moet worden aangepast. Sinds de invoering van de videoscheidsrechter wordt er vaak tot op de millimeter nauwkeurig gekeken of er sprake was van buitenspel. Mihajlovic vindt dat niet redelijk. 'Een doelpunt afkeuren omdat je met je neus of met je schouder net buitenspel staat lijkt me overdreven, ook al zijn de regels helder', zei de trainer tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen AC Milan van zaterdag. 'Naar mijn mening moet het anders. Er moet een marge komen en pas daarbuiten is er sprake van buitenspel. Ik ben wel positief over de VAR als het aankomt op buitenspel, want je kan het goed terugkijken. Maar ik hoop dat er in de toekomst iets aan die regel verandert.'

• Er zijn weer flink wat bekenden uit de voetbalwereld jarig op deze zaterdag 18 juli: Nabil Fekir (27), Mats Rits (27), Alan Pardew (59), Stijn Vreven (47), Yuri Petrov (46), Serhat Koç (30) en Jan Schlaudraff (37).

• Om af te sluiten met een quizvraag: Stijn Vreven, vandaag 47 jaar geworden, stond als speler bekend om zijn spijkerharde verdedigende acties. Hoeveel gele kaarten pakte de Belg in zijn loopbaan, 68, 76 of 89?

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.