Guardiola maakt Foden blij met statement over opvolging Silva

Reacties

Manchester City gaat in januari of volgend jaar zomer niet de transfermarkt op om te zoeken naar een opvolger van David Silva. De Spanjaard vertrekt na dit seizoen na tien jaar bij de club, maar manager Pep Guardiola denkt zijn vertrek op te kunnen vangen met de huidige selectie. Voor toptalent Phil Foden lonkt een belangrijkere rol.

Guardiola maakt Foden blij met statement over opvolging Silva
© Pro Shots

De 33-jarige Silva was in de zomer van 2010 een van de eerste grote aankopen van het 'nieuwe' Manchester City. De technicus kwam voor een kleine 29 miljoen euro over van Valencia en bleek een schot in de roos. Silva speelde al die jaren een cruciale rol op het middenveld en maakte mee hoe City uitgroeide tot een Europese grootmacht. Enkele maanden geleden kondigde hij al aan na dit seizoen terug te keren naar zijn vaderland.

Om het vertrek van Silva op te vangen werd Manchester City door de Engelse roddelpers al in verband gebracht met spelers als Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Isco (Real Madrid) en Philippe Coutinho (door Barcelona verhuurd aan Bayern München). Die geruchten zijn volgens Guardiola echter nergens op gebaseerd. Hoewel Silva ook dit seizoen nog een belangrijke rol speelt, komt er wat betreft de trainer geen opvolger van buitenaf.

'Bernardo Silva kan op zijn positie spelen, we hebben Phil Foden voor die positie en ook Ilkay Gündogan en Kevin De Bruyne kunnen daar uitstekend spelen, dus ik denk niet dat we iemand gaan halen voor de positie van David', is Guardiola duidelijk. 'Misschien verander ik uiteindelijk nog van mening, maar volgens mij liggen mijn prioriteiten op andere posities.'

Guardiola lijkt daarmee vooral te doelen op zijn achterhoede. Door de zware blessure van Aymeric Laporte heeft hij niet veel opties voor centraal achterin. John Stones sukkelt bovendien ook regelmatig met blessures, terwijl Nicolás Otamendi niet heel hoog in de pikorde staat. Toch liet Guardiola eerder weten niet van plan te zijn om in januari de transfermarkt op te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.