Guardiola legt uit wat Aké aan zijn ploeg heeft toegevoegd

Reacties

Nog twee grote afspraken. Als Manchester City ook met Manchester United (finale FA Cup) en Internazionale (finale Champions League) afrekent, heeft de ploeg van Pep Guardiola als eerste Engelse club deze eeuw de Treble te pakken. Guardiola ziet in zijn succesformule een belangrijke rol voor Nathan Aké.

Guardiola legt uit wat Aké aan zijn ploeg heeft toegevoegd
© Pro Shots

De Hagenaar is in zijn ogen goed geslaagd in het onschadelijk maken van vijandelijke vleugelaanvallers. 'Dat is fundamenteel geweest voor ons. Tegen spelers als Bukayo Saka of Vinícius Júnior heb je échte verdedigers nodig om de onderlinge duels te winnen. Anders hebben ze op het hoogste niveau maar één actie nodig om je voorbij te gaan', analyseert de Spanjaard.

'En Nathan heeft ons die boost gegeven, die hadden we voorheen niet. Dat is dit jaar de grootste stap geweest in de achterhoede: échte verdedigers die hun duels in de zestien winnen. Dat kan Nathan, zoals Manuel Akanji en Kyle Walker het ook kunnen, en op dat gebied heeft iedereen een stap vooruit gezet', aldus de manager bij Sky Sports.

Aké is momenteel geblesseerd en miste ook de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion van woensdagavond. Manager Guardiola is wel optimistisch gestemd over het herstel van zijn verdediger en wil hem met het oog op de twee finales in het verschiet niet te snel weer opstellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.