Guardiola in fraai rijtje met Van Gaal na langverwachte finalerentree

Reacties

Pep Guardiola staat voor het eerst in tien jaar tijd weer in de finale van de Champions League. In 2009 en 2011 won de coach de Champions League met Barcelona en dit jaar mag hij het gaan proberen met Manchester City.

Guardiola in fraai rijtje met Van Gaal na langverwachte finalerentree
© Pro Shots

Manchester City won al de eerste halve finale tegen Paris Saint-Germain met 1-2 en dinsdagavond werd in Manchester het karwei afgemaakt met een 2-0 zege. En dus mag Guardiola zich op 29 mei melden in Istanbul als de finale van het miljardenbal wordt gespeeld tegen Real Madrid of Chelsea. Het is dan bijna precies tien jaar geleden dat de Spaanse manager voor het laatst met de Cup met de Grote Oren in handen stond. Op 28 mei 2011 won Guardiola met Barcelona de Champions League-finale met 3-1 van Manchester United.

Slechts drie coaches moesten na het bereiken van een Champions League-finale nóg langer wachten op een nieuwe finaleplek: Louis van Gaal (met Ajax en Bayern München), Jupp Heynckes (met Real Madrid en Bayern München) en Udo Lattek (met Borussia Mönchengladbach en Bayern München).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sinds het toernooi de Champions League heet (sinds 1992/93), is Guardiola bovendien de zevende coach die de finale haalt met twee verschillende clubs. Ottmar Hitzfeld, Van Gaal, José Mourinho, Heynckes, Carlo Ancelotti en Jürgen Klopp gingen de Spanjaard voor. Guardiola is wel pas de tweede coach die de Champions League-finale in drie verschillende decennia weet te bereiken (2009, 2011 en 2021). Alleen Sir Alex Ferguson stond in drie verschillende decennia in de eindstrijd van het miljardenbal (1999, 2008, 2009, 2011).

En nog een fraaie statistiek waar de supporters van Manchester City op voorhand ongetwijfeld blij van zullen worden: de vorige twee keren dat Guardiola in de Champions League-finale stond, won hij ook. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.