Guardiola haalt gram na twijfels rond City-spelers

Manchester City moet het voorlopig zien te redden zonder Aymeric Laporte en na de verrassende nederlaag bij Norwich City (3-2) werden er opeens vraagtekens gezet bij de kracht van de landskampioen. De ploeg van Pep Guardiola gaf de twijfelaars zaterdag stof tot nadenken, door op het eigen veld Watford te vernederen: 8-0.

City stond al na achttien minuten op een 5-0 voorsprong en kwam uiteindelijk één goal tekort voor het Premier League-record van Manchester United, dat in 1995 met 9-0 won van Ipswich Town. Guardiola is trots op zijn ploeg en heeft zich gestoord aan de berichten die na de nederlaag van vorige week in Norwich in de media verschenen.

'Denken jullie nu echt dat deze jongens, na alles wat zij in de afgelopen twee seizoenen hebben laten zien, nog iets moeten bewijzen?', sprak een geïrriteerde Guardiola in gesprek met de BBC. 'We hebben geluisterd na de wedstrijd tegen Norwich, maar mensen willen maar niet begrijpen dat wij ook wedstrijden kunnen verliezen. Soms verrast het me wel dat oud-spelers en analisten dat niet begrijpen.'

'We scoorden vandaag vijf keer bij onze eerste vijf schoten op doel. De kwaliteit van de spelers gaf de doorslag', vervolgde Guardiola. 'Watford kreeg in de openingsfase ook twee kansen, maar scoorde niet. Waar ik het meest tevreden over ben is dat de tweede helft nog zo leuk was. Normaal gesproken is een tweede helft bij een 5-0 voorsprong wat saai, maar wij waren nóg agressiever dan voor rust en speelden een hele goede tweede helft.'

Bernardo Silva
Drie van de acht City-goals werden gemaakt door Bernardo Silva. 'Dit is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik de wedstrijdbal mee naar huis mag nemen. Natuurlijk ben ik daar heel blij mee', zei de Portugees. 'Alle teams hebben mindere momenten, het gaat dan om de manier waarop je reageert. We hebben opnieuw laten zien dat we dit jaar voor alle prijzen willen spelen.'