Guardiola feliciteert Manchester United met Sánchez

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola rekent erop dat Alexis Sánchez de overstap van Arsenal naar Manchester United maakt. De Spanjaard wil niet al te veel aandacht besteden aan transferperikelen en prijst zich zeer gelukkig met de slagvaardigheid van City de afgelopen dagen.

Guardiola feliciteert Manchester United met Sánchez

De club verlengde immers de contracten van gewaardeerde krachten Nicolás Otamendi (tot medio 2022) en Fernandinho (tot medio 2020). 'We zijn zó blij. Felicitaties aan de spelers en staf', zei de manager op het perspraatje in aanloop naar het duel met Newcastle United op zaterdag. 'Fernandinho is een van de spelers die ik met veel plezier train. Het is geweldig nieuws voor de club dat ze langer blijven.'

Guardiola, die aangaf dat Fabian Delph zaterdag ontbreekt wegens een knieblessure en Vincent Kompany nog een twijfelgeval is, liet zich desgevraagd ook uit over Sánchez. Volgens Engelse media grijpt City naast de Chileense aanvaller omdat United hem binnenhaalt. 'Hij is nog altijd een Arsenal-speler en het lijkt erop dat hij naar United gaat. Dus felicitaties en veel succes voor hen', aldus Guardiola.

Sánchez werkte bij Barcelona samen met Guardiola, maar het komt dus waarschijnlijk niet tot een hereniging. 'Mijn gedachten over hem blijven hetzelfde. Hij gaat besluiten om naar een andere club te gaan. We wensen hem het beste.' Overigens wilde Manchester United-manager José Mourinho deze vrijdag nog niet vooruitlopen op de zaken. De Portugees hield zich op de vlakte over de eventuele komst van Sánchez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.