Guardiola bewondert uitgesproken Sterling

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola is enorm trots op Raheem Sterling. De veelbesproken Engelsman sloot zaterdag een roerige week af met een gouden invalbeurt tegen Everton (3-1 winst).

Guardiola bewondert uitgesproken Sterling

Tijdens het bezoek van City aan Chelsea vorige week zou er sprake zijn geweest van racistische uitingen van de thuisfans aan het adres van Sterling, die zich daarover uitsprak op social media. De aanvaller liet weten niet verrast te zijn, omdat spelers met een donkere huidskleur in zijn ogen ook door de Britse media gediscrimineerd worden. Chelsea doet samen met de politie onderzoek naar het voorval en deelde al een voorlopige schorsing uit aan vier fans.

Zaterdag verschenen beelden van een nieuwe Nike-campagne. Daarin is Sterling in navolging van NFL-quarterback Colin Kaepernick, die knielde tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen politiegeweld tegen jonge Afro-Amerikanen, het boegbeeld. De begeleidende tekst: Speaking up doesn’t always make life easier. But easy never changed anything.

Maar tegen Everton liet Sterling zijn voeten spreken. In de tweede helft bracht Guardiola hem in de ploeg, vlak na de aansluitingstreffer van Dominic Calvert-Lewin. Sterling bracht City met zijn eerste balcontact, een kopbal, op een 3-1 voorsprong.

Guardiola liet zich na afloop uit over de situatie van Sterling. 'Ik denk dat Sterling erg kalm met de situaties en discussies in de afgelopen jaren is omgegaan, of het nu over zijn familie of zijn huidskleur ging. Ik bewonder hem en weet dat het niet makkelijk is voor hem. Iedereen in de kleedkamer houdt van hem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.