Guardiola adviseert spelers: 'Niets lezen en kijken en veel slapen'

Reacties

Pep Guardiola draagt zijn spelers op zo kalm mogelijk te blijven nu een mogelijke cruciale stap op weg naar de Premier League-titel is gezet. De Manchester City-manager reageert opgelucht na de 0-2 zege bij Manchester United.

Guardiola adviseert spelers: 'Niets lezen en kijken en veel slapen'

Guardiola erkent dat City het in de eerste helft lastig had met het loopvermogen van Jesse Lingard en Marcus Rashford. Ook de Spanjaard was er niet gerust op, maar is wel blij met de aanvalslust die zijn elftal toonde op Old Trafford. 'Ik vertelde mijn spelers dat we moesten winnen en dat het niet uitmaakte als we een goal tegen zouden krijgen. We wisten dat ze zonder Romelu Lukaku sneller de diepte zouden zoeken en we verloren in de eerste helft een paar keer de bal midden op het veld. Na rust veranderden we een aantal zaken en met Leroy Sané waren we dynamischer', analyseert Guardiola bij Sky Sports.

City heeft door de overwinning woensdagavond de koppositie weer overgenomen van Liverpool. Nog drie wedstrijden winnen en de titel kan gevierd worden in het Etihad Stadium. Guardiola wil dat zijn spelers er nog niet aan denken. Ze moeten zich afsluiten van de overweldigende aandacht voor een van de spannendste titelstrijden in de Premier League-historie. 'Ik heb de spelers net gezegd dat ze niets moeten lezen en kijken morgen. Ga gewoon rusten en slaap zo veel mogelijk. Dan gaan we er tegen Burnley weer tegenaan', aldus de succescoach.

Liverpool en City drijven elkaar dit seizoen tot het uiterste en The Reds hebben bovendien nog kans op het winnen van de Champions League. Guardiola spreekt vol lof over de concurrent en geniet ook van het hoge niveau: 'Beide teams verdienen de titel. Het team dat tweede wordt, kan zich niets verwijten. Ze hebben dan alles gegeven. Normaal kan ik ook genieten van zo'n zege als die van vanavond, maar nu moeten we kalm blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.