Gruwelijke blunder in extra tijd helpt Valencia: 'Dacht dat de bal achter ging'

Valencia is zondag ontsnapt aan een nederlaag. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso dankte het onverwachte punt aan een zeer pijnlijke blunder van de doelman van Espanyol.

Espanyol
Espanyol
2 - 2
Valencia
Valencia

'Ik dacht dat de bal achter ging', klonk het schuldbewust uit de mond van Álvaro Fernández. De goalie van Espanyol was in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Valencia gruwelijk in de fout gegaan bij een op het eerste oog onschuldige voorzet van Eray Cömert vanaf de zijkant. De bal verdween pardoes in het doel.

Het was een dure fout. Want daardoor bleef het aantal overwinningen dit seizoen steken op één. Espanyol leidde immers tot zijn om snel te vergeten moment met 2-1.

Trainer Diego Martínez weigerde de schuld in de schoenen te schuiven van zijn doelman. 'Het is zeer frustrerend om de drie punten in de 95ste minuut niet te pakken met een actie die niet eens een schot was', zei de coach. 'Maar als er één iemand faalt, dan falen we allemaal. Het is een probleem van het team, we zijn een team in goede en in slechte tijden.'