Grote zorgen voor Schalke 04: doelcijfers 1-12 in laatste drie duels

Reacties

Schalke 04 stelde zich bescheiden op bij zijn terugkeer in de Bundesliga afgelopen zomer. Handhaving was het belangrijkste doel, het enige doel. De zorgen in Gelsenkirchen worden desondanks met de week groter. Een 5-1 nederlaag in de bekerpartij bij 1899 Hoffenheim is een vervolg van een zeer slechte serie voor de ploeg van Thomas Ouwejan.

Grote zorgen voor Schalke 04: doelcijfers 1-12 in laatste drie duels
© Pro Shots
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
5 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Ouwejan begon in de basis tegen Hoffenheim, dat al binnen het kwartier een 2-0 voorsprong had genomen door onder meer een doelpunt van voormalig PSV'er Angeliño. Pas toen de thuisploeg de handvol doelpunten had voltooid, kon Schalke nog wat terugdoen. Dominick Drexler maakte 5-1, maar de aspiraties in de DFB-Pokal konden met duidelijke cijfers in de prullenbak.

De focus van Die Königsblauen kan volledig naar de Bundesliga, en dat is nodig ook. Schalke ging afgelopen speelronde met 0-3 onderuit, ook tegen Hoffenheim. Daarvoor volgde een 4-0 pandoering door Bayer Leverkusen. De doelcijfers over de laatste drie wedstrijden zijn derhalve 1-12, en eerder dit seizoen verliet Union Berlin de Veltins-Arena al met 1-6.

Schalke staat na tien Bundesliga-wedstrijden op de zeventiende plaats, die uiteindelijk tot degradatie zou leiden. Zaterdag wacht in eigen stadion het zeer belangrijke treffen met Hertha BSC, de ploeg op de vijftiende plaats in de stand.

Darmstadt 98
Darmstadt 98
2 - 1
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

De grootste verrassing van de Duitse bekeravond konden we in Darmstadt vinden. De koploper van de 2. Bundesliga, SV Darmstadt, stuntte door Bundesliga-club Borussia Mönchengladbach uit te schakelen. In het Stadion am Böllenfalltor waren doelpunten van Phillip Tietz en Aaron Seydel voldoende voor een 2-1 zege.

Overige uitslagen:

Di 18 okt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.