Grote zorgen bij Antwerp over stadion: 'Er is geen oplossing'

Reacties

Antwerp FC heeft de wind stevig in de rug staan, maar zeker niet alles is positief bij de kampioen van België. Het stadion waar de ploeg van Mark van Bommel zijn thuiswedstrijden in speelt, vormt een groot hoofdpijndossier. De boodschap van de club aan de supporters is weinig hoopgevend.

Grote zorgen bij Antwerp over stadion: 'Er is geen oplossing'
© Pro Shots

Antwerp speelt zijn wedstrijden in het Bosuilstadion, dat flink verouderd is. Twee tribunes werden al vernieuwd, maar daar is het vooralsnog bij gebleven, door een conflict met de eigenaresse van de grond waar het stadion op staat. Dit betekent dat Antwerp een hoop inkomsten misloopt. Een van de tribunes is in zo'n slechte staat, dat het onveilig is en er geen toeschouwers op mogen komen.

Grondeigenaresse Tania Mintjens liet onlangs nog weten dat zij op zoek wilde gaan met Antwerp naar een oplossing voor het dispuut waarin zij met elkaar verwikkeld zijn geraakt, maar de Belgische kampioen ziet geen licht aan het einde van de tunnel.

'Onze groei wordt afgeremd', schrijft Antwerp in een open brief naar de supporters. 'De club maakt zich zorgen, de hele situatie weegt op ons. De huidige impasse legt een grote hypotheek op de toekomst van Antwerp. Vandaag kan er maar aan één op de vier ticketaanvragen voor de internationale wedstrijden voldaan worden. Een beurtrol is moeilijk te organiseren. Er is geen oplossing. Het zou mooi zijn als we alle supporters zouden kunnen verwelkomen, maar het stadiondossier zit muurvast en een oplossing is niet in zicht.'

Voor Mintjens hoeft het dan niet meer. 'De deur bleef openstaan voor overleg, maar met dit communiqué heeft Antwerp die deur gesloten', laat zij via haar advocaat weten aan de Gazet van Antwerpen. Antwerp pakte als kampioen van België een ticket voor de play-offronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.