Grote winteropruiming bij Arsenal gaat verder

Reacties

Mikel Arteta haalt de bezem door de selectie bij Arsenal. Nu het contract van Sokratis Papastathopoulos is ontbonden, zijn er deze maand al vijf spelers vertrokken bij de club.

Grote winteropruiming bij Arsenal gaat verder
© Pro Shots

Arsenal had voor deze transferwindow het plan om ruimte te maken in de kleedkamer en vooralsnog lukt dat aardig. Sead Kolasinac (Schalke 04, op huurbasis), William Saliba (OGC Nice, op huurbasis), Matt Macey (Hibernian) en Mesut Özil (op weg naar Fenerbahçe) namen al afscheid en woensdag is ook de overbodige Sokratis uitgezwaaid.

De 32-jarige Sokratis stond na zijn transfer van Borussia Dortmund tweeënhalf jaar onder contract bij Arsenal en won in die periode de FA Cup en speelde in 2019 mee in de verloren Europa League-finale tegen Chelsea. Hij kwam echter duidelijk niet in de plannen van Arteta voor en kwam dit seizoen in geen enkele officiële wedstrijd in actie. Zijn contract, dat tot de zomer door zou lopen, is in onderling overleg ontbonden.

Sokratis is nu vrij om te gaan en staan waar hij wil. 'Ik wil Papa bedanken voor wat hij deze club heeft gebracht', zegt technisch directeur Edu op de website van Arsenal. 'Hij is een belangrijke speler in onze groep geweest en heeft zich altijd erg professioneel opgesteld. We wensen hem en zijn familie het beste voor de toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.