Grote uitverkoop bij Real kan beginnen na uitschakeling tegen City

Reacties

Nu de uitschakeling tegen Manchester City in de Champions League een feit is, gaat het vizier bij Real Madrid op de transfermarkt. En daarbij zal het in eerste instantie vooral gaan om het verkopen van spelers. De kampioen van Spanje hoopt daaraan nog altijd 180 miljoen euro te verdienen.

Grote uitverkoop bij Real kan beginnen na uitschakeling tegen City
© Pro Shots

Dergelijke berichten in Spaanse media zijn niet nieuw, maar nu gaat Operatie Uitverkoop volgens Marca ook echt van start in Madrid. En het begin is er al. Door de miljoenentransfer van Achraf Hakimi naar Internazionale en het verkopen van de minder bekende spelers Javi Sánchez (aan Real Valladolid), Jorgde de Frutos en Dani Gómez (allebei naar Levante) heeft Real al voor zo'n zestig miljoen euro aan spelers verkocht.

Maar daar moet dus nog zo'n 120 miljoen bijkomen, als het aan de clubleiding ligt. Een van die spelers die geld in het laatje moet brengen, is Sergio Reguilón. De linksback maakte afgelopen seizoen indruk bij Sevilla, waar hij op huurbasis speelde. Nu hoopt Real hem voor 25 à 30 miljoen te verkopen, Everton is in de markt. Ook Borja Mayoral, dit seizoen verhuurd aan Levante, mag weg. Lazio zou de spits willen hebben.

En zo zijn er meer (verhuurde) spelers die wegmogen. Onder hen Álvaro Odriozola. De rechtsback kwam twee jaar terug nog voor dertig miljoen euro over van Real Sociedad, maar werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Bayern München en is inmiddels overbodig verklaard. Datzelfde geldt voor Brahim Díaz en Mariano Díaz, die afgelopen seizoen nauwelijks voorkwamen in de plannen van trainer Zinedine Zidane.

Gevangen door geld: wie durft grootverdiener Bale te verlossen?

Voor de sterren Gareth Bale en James Rodríguez zoekt Real al sinds vorig jaar zomer naar een oplossing, maar De Koninklijke is zeker niet van plan de voormalige topaankopen gratis weg te geven. James wordt al een tijdje gelinkt aan een pikante overstap naar stadgenoot Atlético Madrid, terwijl Bale ondanks zijn bijrol nog altijd van plan lijkt zijn tot 2022 lopende contract uit te dienen en zijn riante salaris op te strijken.

Maar Real heeft dus genoeg opties om geld in het laatje te brengen. Zelfs de verkoop van Luka Jovic, vorig jaar voor zestig miljoen aangetrokken is bij een goed bod bespreekbaar. Voor het aantrekken van nieuwe spelers zijn de mogelijkheden een stuk beperkter. Op dit moment lijkt het terughalen van verhuurde spelers of de enige optie om de verouderde selectie van vers bloed te voorzien. En dus overweegt Real om Martin Ødegaard eerder terug te halen.

De Noorse spelmaker werd vorig jaar voor twee seizoenen verhuurd aan Real Sociedad, maar maakte daar dusdanig veel indruk dat de fans van Real hem graag zien schitteren in Bernabéu. Ødegaard ziet dat naar verluidt alleen zitten als hij voldoende perspectief op speeltijd heeft. Deze week neemt Real volgens Marca een besluit over de vervroegde terugkeer van de 21-jarige linkspoot, die geldt als opvolger van Luka Modric.

Een terugkeer van de aan Arsenal verhuurde Dani Ceballos is ook een manier om de concurrentiestrijd op het middenveld te vergroten, maar gezien zijn moeizame verhouding met Zidane en de wens van Arsenal om langer met hem door te gaan is de kans klein dat de Spaanse middenvelder dat zelf ziet zitten. Het inpassen van Takefuso Kubo en Reinier komt waarschijnlijk nog te vroeg, de twee talenten mogen worden verhuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.