'Grote schoonmaak bij Real Madrid in de zomer'

Reacties

Door een overschot aan spelers is Real Madrid van plan in de transferperiode flink wat spelers van de hand te doen. Dat meldt AS, dat steevast pagina's volschrijft over De Koninklijke.

'Grote schoonmaak bij Real Madrid in de zomer'
© Pro Shots

In het verhaal wordt uiteengezet hoe Real Madrid liefst 37 spelers onder contract heeft. Van al die spelers spelen er nu 26 in Santiago Bernabéu. Elf van hen zijn verhuurd.

Onder die huurlingen bevinden zich namen als Achraf Hakimi en Martin Ødegaard, die in Europa indruk maken bij respectievelijk Borussia Dortmund en Real Sociedad. Het Madrileense dagblad noemt ook iemand als Dani Ceballos, die nu verhuurd wordt aan Arsenal maar het EK van 2021 nog zeker niet uit zijn hoofd gezet zal hebben.

Bovendien staan er heel wat spelers in Madrid onder contract die nog wel de nodige waarde hebben, maar lang niet onomstreden zijn. Spelers als Gareth Bale, James Rodríguez, Luka Jovic en Mariano Diaz komen daarom in aanmerking voor verkoop.

Het zou voor de clubleiding niet alleen maar gaan om het verkopen van spelers. Luka Modric en Lucas Vázquez hebben allebei een contract tot medio 2021. De bestuurders zouden met die twee om de tafel willen over een contractverlenging.

De vraag is nog wel hoe de FIFA het nieuwe transfersysteem voor de komende tijd gaat inrichten. De Europese voetbalbond maakte vandaag immers bekend dat de nationale competities ook na 30 juni mogen doorgaan. Spelers met aflopende verbintenissen zijn na die datum volgens hun contract geen speler van de betreffende club meer. De UEFA kondigde aan halverwege april met meer informatie over die complexe situatie te komen.

De verwachting is dat in heel Europa door de coronacrisis de impact op de transfermarkt flink zal zijn. Ook daarom is het nog maar de vraag of Real de volgens AS geplande grote schoonmaak dus in de praktijk kan brengen. 

De 10 beste aankopen: 'De beste speler van Real Madrid speelt daar niet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.