Grote schoonmaak bij NAC: zestien spelers keren niet terug

Reacties

NAC Breda houdt komende zomer een grote schoonmaak. De naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde club heeft bekendgemaakt dat zestien spelers na de zomer niet hoeven terug te keren bij De Parel van het Zuiden.

Grote schoonmaak bij NAC: zestien spelers keren niet terug

Van acht spelers was al min of meer zeker dat zij zouden gaan vertrekken: het gaat daarbij namelijk om spelers die op huurbasis in Breda actief waren. De meest opvallende namen zijn die van keeper Benjamin van Leer, verdedigers Erik Palmer-Brown en Khalid Karami, middenvelder Luka Ilic en aanvaller Paolo Fernandes. Ook Dorian Dervite, Lucas Schoofs en Robert Mühren keren terug naar hun broodheer.

Daarnaast zijn er ook acht spelers van wie het aflopende contract niet wordt verlengd. Mitchell te Vrede, Gianluca Nijholt, Fabian Sporkslede, Theo Zwarthoed en publiekslieveling Giovanni Korte moeten op zoek naar een nieuwe werkgever. Dat geldt ook voor de zelfopgeleide spelers Grad Damen, Bart Meijers en Richelor Sprangers. Deze spelers kregen in een eerdere fase al te horen dat hun contracten formeel waren opgezegd.

Van de vertrekkende spelers horen Van Leer, Te Vrede, Nijholt, Palmer-Brown en Korte bij de elf spelers die afgelopen seizoen de meeste speelminuten kregen. Sinds zijn winterse komst was ook Karami geregeld basisspeler. Schoofs en Zwarthoed kwamen geen seconde in actie, terwijl Meijers en Sprangers al het hele seizoen op huurbasis bij Helmond Sport actief zijn. Sporkslede, Ilic, Fernandes, Dervite en Mühren waren om uiteenlopende redenen geen vaste waardes, Damen maakte pas in de slotfase van het seizoen veel minuten.

Van de spelers die dit seizoen meer dan 45 minuten speelden voor NAC blijven er derhalve maar weinig over. Het gaat om derde doelman Karol Niemczycki, aanvoerder Menno Koch, Mikhail Rosheuvel, Mounir El Allouchi, Anouar Kali, Ramon Pascal Lundqvist, Greg Leigh, Arno Verschueren, Pele van Anholt, Gervane Kastaneer, Daan Klomp, Alex Gersbach, Sulley Kaikai, Jethro Mashart, Marvin Reuvers en Sydney van Hooijdonk. Ook keren Bodi Brusselers, Jordan van der Gaag en Diego Snepvangers waarschijnlijk terug: zij werden eveneens verhuurd aan Helmond Sport.

De supporters van NAC Breda waren al een tijdje klaar met een groot deel van de selectie en riepen rondom PEC Zwolle-thuis al op tot een schoonmaak.
De supporters van NAC Breda waren al een tijdje klaar met een groot deel van de selectie en riepen rondom PEC Zwolle-thuis al op tot een schoonmaak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.