Grote schoonmaak bij Hertha: trainer én directeur ontslagen

Reacties

De crisis bij Hertha BSC heeft zondag twee slachtoffers geëist. De club uit Berlijn nam een dag na de pijnlijke nederlaag tegen Werder Bremen afscheid van trainer Bruno Labbadia en technisch directeur Michael Preetz.

Grote schoonmaak bij Hertha: trainer én directeur ontslagen
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 4
Werder Bremen
Werder Bremen

Voor en na de wedstrijd tegen Werder werd er al druk gespeculeerd over de crisis bij Hertha. Technisch verantwoordelijke Preetz was eerder al het mikpunt van de supporters en volgens Duitse media ging Labbadia zijn laatste wedstrijd tegemoet. Een dag later barst de bom en neemt Hertha afscheid van zowel de trainer als de technisch directeur.

Preetz, oud-spits van Hertha, wordt door de aanhang verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van dit seizoen. De ruim dertig miljoen euro aan aankopen hebben immers nog niet gebracht wat van hen werd verwacht: Hertha laten meestrijden om Europees voetbal. Halverwege het seizoen is de degradatiezone een stuk dichterbij.

En dat strookt dus totaal niet met de ambities die Hertha niet onder stoelen of banken heeft gestoken, sinds de Duitse ondernemer Lars Windhorst in 2019 aandelen kocht van de club. De miljoeneninvesteringen betalen zich nog niet uit. Vorig seizoen speelde de club zich pas veilig nadat Bruno Labbadia het stokje had overgenomen van Alexander Nouri, maar in het eerste volledige seizoen van Labbadia is het weer strijden tegen degradatie.

Nu wordt Labbadia toegevoegd aan het Berlijnse trainerskerkhof. De fans somden tijdens hun protest al op dat Hertha gedurende 'elf jaar stilstand', waarin het twee keer degradeerde, dertien trainers had versleten: 'Genoeg is genoeg, Michael Preetz.' Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en Javairô Dilrosun krijgen dus een nieuwe trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.