Grote feestavond voor Asensio en Benzema, Danjuma succesvol

Real Madrid heeft woensdagavond de koppositie in La Liga heroverd via een ruime overwinning op Real Mallorca. Karim Benzema en hattrickheld Marco Asensio waren de hoofdrolspelers bij de Madrilenen. Een paar honderd kilometer verderop was Arnaut Danjuma eindelijk eens trefzeker in een wedstrijd die gewonnen werd door Villarreal.

Real Madrid
Real Madrid
6 - 1
Real Mallorca

Real Madrid zag dinsdag concurrent Atlético Madrid ternauwernood de zege pakken, de stadgenoot liet er in tegenstelling tot de regerend landskampioen geen gras over groeien. Binnen dertig minuten werd er vier keer gescoord: driemaal door de thuisclub.

Karim Benzema opende in de derde minuut de score, waarna Asensio de marge verdubbelde. Via de 2-1 van Kang-In Lee leek het nog even spannend te worden, maar met zijn tweede van de avond verschafte Asensio zijn team weer wat meer lucht.

In de tweede helft liep Real Madrid verder uit, voor het eerst sinds 12 mei 2018 werd er weer eens zesmaal gescoord in La Liga. Benzema maakte met wat geluk zijn tweede van de avond en zijn tweehonderdste in La Liga. De Franse spits is na zes duels al bij vijftien doelpunten (acht goals, zeven assists) betrokken, geen enkele speler kreeg dat in deze eeuw voor elkaar in Spanje. Namens Real Madrid zijn er maar drie spelers die vaker scoorden in de competitie: Alfredo Di Stéfano, Raúl en Cristiano Ronaldo.

Voor dat mooie moment had Asensio zijn (valse) hattrick voltooid en Isco maakte in de slotfase de feestavond compleet door zijn eerste goal sinds 26 februari 2020 te maken.

Villarreal
Villarreal
4 - 1
Elche
Elche

Ook voor Danjuma werd het een mooie avond. De aanvaller had al tweemaal gescoord voor Villarreal, maar de zoete combinatie van een overwinning en een doelpunt had de ex-speler van PSV en NEC nog niet geproefd. Zijn competitiegoal tegen Atlético Madrid leverde geen overwinning op na een bizar eigen doelpunt en in de Champions League maakte Robin Gosens na de goal van Danjuma nog gelijk namens Atalanta Bergamo.

Woensdagavond was het dan zover. Danjuma maakte de 3-1 en die voorsprong gaf Villarreal niet meer uit handen tegen Elche. Yeremi en Manu Trigueros waren voor Danjuma al trefzeker, Alberto Moreno bepaalde laat in de wedstrijd de eindstand op 4-1.

Sevilla
Sevilla
3 - 1
Valencia
Valencia

Valencia begon goed aan het seizoen, maar leed woensdag de tweede nederlaag op rij in La Liga. Na Real Madrid bleek ook Sevilla te sterk, bijzonder genoeg vielen alle vier de goals in dit duel in het eerste half uur. Papu Gómez was al in de derde minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Vervolgens werd Sevilla in eigen huis geholpen door ex-PSV'er Toni Lato, die een wel heel ongelukkig eigen doelpunt maakte. De bal ging uit een voorzet via zijn rug richting doel, waarna de keeper van Valencia verrast werd door de hoge stuiter. Dat was overigens niet Jasper Cillessen, die is zijn basisplek al een tijdje kwijtgeraakt aan Giorgi Mamardashvili.

Na dat moment liep de thuisclub, waar Karim Rekik een basisplaats had en Nemanja Gudelj inviel, via Rafa Mir uit naar 3-0, waarna Hugo Duro nog iets terugdeed in de eerste helft. Valencia staat vooralsnog vierde, maar is inmiddels ingehaald door Sevilla.