Grootverdiener Bruma op weg naar de uitgang bij Wolfsburg

Reacties

Jeffrey Bruma vertrekt waarschijnlijk nog voor het sluiten van de winterse transfermarkt bij VfL Wolfsburg. Schalke 04 en FC Augsburg hebben interesse in de 27-jarige verdediger, die bij zijn huidige club weinig aan spelen toekomt.

Grootverdiener Bruma op weg naar de uitgang bij Wolfsburg

Trainer Bruno Labbadia deed dit seizoen zelfs nog geen enkele keer een beroep op Bruma, die in zijn eerste twee seizoenen mede door blessures bleef steken op 35 officiële duels voor Die Wölfe. De voormalig speler van Hamburger SV en Chelsea, die in 2016 voor 11,5 miljoen euro overkwam van PSV, is een van de grootverdieners in de selectie. De clubleiding wil daarom meewerken aan een transfer.

Dat zowel Schalke als Augsburg de komst van Bruma wel ziet zitten, bevestigde Wolfsburg-manager Jörg Schmadtke dinsdagavond tegenover Bild. In Gelsenkirchen zitten ze om defensieve versterking verlegen door het vertrek van Naldo naar AS Monaco en de blessure van Benjamin Stambouli. Bij Augsburg is de de 25-voudig international welkom wegens de disciplinaire staf van Martin Hinteregger.

De Zuid-Duitsers, waar met Jeffrey Gouweleeuw al een andere Nederlander in de achterhoede staat, zouden Bruma tot het einde van het seizoen willen huren zonder optie tot koop. Schalke, dat in de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City speelt, heeft naar verluidt een huurdeal mét optie tot koop in gedachten. Bruma heeft bij Wolfsburg nog een contract tot medio 2021.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.