Groningse malaise houdt aan met bekeruitschakeling door FC Twente

Voor FC Groningen zit het toernooi om de TOTO KNVB-beker er al na één ronde op. De in crisis verkerende Eredivisionist werd donderdagavond uitgeschakeld door FC Twente.

FC Groningen
0 - 2
FC Twente
FC Twente

Groningen kende voor het eerste bekerduel van het seizoen een dramatische seizoenstart met slechts één zege in zes wedstrijden. Afgelopen zondag won AZ nog met 1-3 in de Euroborg. De ploeg van trainer Danny Buijs begon wel goed tegen de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Groningen speelde aanvallend en had de overhand tegen Twente, maar creëerde weinig kansen.

Dat brak de thuisploeg richting de rust op. Een van de enige kansen kwam er via Twente-verdediger Nacho, die de bal na een mislukt schot bijna in eigen doel werkte. Keeper Joël Drommel trad reddend op. Na ruim een half uur kwam Twente wat meer in de wedstrijd en de Tukkers openden voor rust ook de score. Groningen-verdediger Tim Handwerker verspeelde de bal, Nacho pikte op en via Matt Smith kwam de bal terecht bij Javier Espinosa. De aanvallende middenvelder schoof de bal koeltjes achter keeper Sergio Padt.

Twente kwam sterker uit de kleedkamer en draaide de rollen in de tweede helft om. De Tukkers hadden het betere van het spel en waren via Espinosa al dicht bij de tweede treffer. De van richting veranderde inzet van de Spanjaard belandde tegen de paal. Na 68 minuten mocht Twente toch voor de tweede keer juichen. Aitor Cantalapiedra leek de Groningse defensie inclusief Padt te verlammen met een vrije trap, waarna Peet Bijen raak kopte: 0-2. Daarmee was de wedstrijd helemaal beslist.

Groningen ontvangt aanstaande zondag in de Eredivisie FC Utrecht (aftrap 14.30 uur), terwijl FC Twente diezelfde dag in de Keuken Kampioen Divisie thuis speelt tegen Jong PSV.