Groningers uit heden en verleden in Elftal van de Week, hattrick Malacia

Reacties

Met drie spelers is FC Groningen het best vertegenwoordigd in VI's Elftal van de Week. De noorderlingen legden zondag Ajax over de knie. De rechtsbackpositie zorgde voor hoofdbrekens bij de selectiecommissie.

Groningers uit heden en verleden in Elftal van de Week, hattrick Malacia
© Pro Shots

Zowel Sean Klaiber als Deyovaisio Zeefuik blonk namelijk uit. Aangezien laatstgenoemde is verkozen tot Speler van de Week hebben we ervoor gekozen de FC Groningen-speler op zijn favoriete plek te posteren. Klaiber, die namens FC Utrecht twee keer scoorde tegen ADO Den Haag, speelt rechts op het middenveld.

Naast Zeefuik wordt FC Groningen vertegenwoordigd door Kaj Sierhuis en Ramon Pascal Lundqvist, die beiden trefzeker waren tegen Ajax. De Zweed werd de eerste speler van de noorderlingen die in hetzelfde seizoen zowel tegen Ajax als PSV scoorde sinds Michael de Leeuw en Eric Botteghin in 2014/15.

Diezelfde Botteghin heeft eveneens het Elftal van de Week gehaald. De verdediger van Feyenoord was verantwoordelijk voor de 1-3 tegen Heracles Almelo. Met zijn verleden bij de noorderlingen krijgt het dreamteam zo een nog sterker Gronings tintje. Ook Bryan Linssen, een andere speler die FC Groningen op zijn voetbalpaspoort heeft staan, is geselecteerd. Door zijn doelpunt tegen FC Emmen is de smaakmaker van Vitesse nu ex aequo topscorer van de Eredivisie.

Sierhuis: 'We hebben gewonnen van de kampioen'

Malacia herverkozen
Willem II-sluitpost Timon Wellenreuther was een van de drie keepers die afgelopen weekeinde de nul hielden en verdiende daarmee een uitverkiezing. Naast de al genoemde Zeefuik en Botteghin bestaat de defensie uit Maximilian Rossmann (die twee keer scoorde voor Heracles tegen Feyenoord) en Tyrell Malacia. Voor de Feyenoorder is het zijn derde notering op rij in het Elftal van de Week, een zeldzaamheid.

Op het middenveld staat behalve Klaiber en Lundqvist ook Mike Trésor Ndayishimiye, die met Willem II wel punten liet liggen tegen PEC Zwolle. De voorhoede wordt gevormd door Sierhuis, Linssen én Johnatan Opoku, die het namens VVV-Venlo RKC Waalwijk heel lastig maakte met zijn acties. Spelers van Ajax en AZ, die de toptwee vormen na twintig speelrondes, hebben de cut deze keer niet gehaald.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 20

Doel: Timon Wellenreuther (Willem II)

Defensie: Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Maximilian Rossmann (Heracles Almelo), Eric Botteghin (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord)

Middenveld: Sean Klaiber (FC Utrecht), Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II), Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen)

Aanval: Johnatan Opoku (VVV-Venlo), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Bryan Linssen (Vitesse)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.