Groningen vervolgt imposante opmars na VAR-rood voor VVV

Reacties

FC Groningen blijft maar stijgen op de ranglijst. Zondagmiddag vervolgde de na de eerste seizoenshelft als degradatiekandidaat bestempelde ploeg de opmars in de Eredivisie door op eigen veld af te rekenen met VVV-Venlo, dat het in de stand nu ook is gepasseerd.

Groningen vervolgt imposante opmars na VAR-rood voor VVV
FC Groningen
FC Groningen
3 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Daarmee staat de thuiswedstrijd tegen VVV symbool voor de indrukwekkende wederopstanding van Groningen in 2019. Tijdens de winterstop bivakkeerde de ploeg van trainer Danny Buijs nog op de zorgwekkende vijftiende plaats, zeven posities lager dan de Venlonaren. Zeven speelronden later was de achtste plaats de inzet in het onderlinge treffen, omdat de noorderlingen in de tweede seizoenshelft tot dusver al dertien punten pakten en de Limburgers slechts zes.

Heel even leek het er nog op dat VVV de achtste plek met succes zou verdedigen. Danny Post knalde in de twintigste minuut na een afgeslagen corner – die note bene ontstond door een onbeholpen terugspeelpass van Jeffrey Chabot - de bal op geweldige wijze in de bovenhoek. Al snel keerde het tij echter in het voordeel van de thuisploeg, die in de openingsfase eigenlijk al op voorsprong had moeten komen toen Kaj Sierhuis de bal uit de rebound van dichtbij tegen de lat schoot.

Het uitduel met FC Groningen begon nog goed voor VVV met de fraaie openingsgoal van Danny Post.
Het uitduel met FC Groningen begon nog goed voor VVV met de fraaie openingsgoal van Danny Post.

VVV mocht het zichzelf aanrekenen dat het bij rust met een 2-1 achterstand en een man minder de kleedkamers opzocht. De bal ging twee keer op de stip: na een handsbal van Peter van Ooijen en een overtreding van Peniel Mlapa op Tim Handwerker. Beide keren benutte Mahi de penalty vakkundig. Tussendoor had Moreno Rutten rood gekregen na een overtreding op de middenlijn. Serdar Gözübüyük gaf eerst geel, maar besloot anders na het zien van de videobeelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wie dacht dat het Groningen een vrijgeleide richting de vijfde zege van 2019 gaf, kwam bedrogen uit. De tweede helft was maar nog maar net onderweg toen Mlapa op aangeven van Post de Groningen-defensie wakker schudde: 2-2. Ook daarna waren de beste mogelijkheden van de tweede helft aanvankelijk voor VVV. Zo miste Mlapa na bijna een uur een opgelegde mogelijkheid toen de bal met wat geluk voor zijn voeten viel. De Togolees schoot geheel vrijstaand over het doel van Sergio Padt.

Het eerste wapenfeit na rust van Groningen was een gele kaart voor Ritsu Doan, die daardoor is geschorst en dus het uitduel van vrijdag met FC Utrecht mist. Na een uur besloot Buijs dan ook zijn eerste troefkaart in te zetten door Mo El Hankouri te brengen voor Thomas Bruns. Toeval of niet, enkele minuten later zette Iliass Bel Hassani de thuisploeg op het juiste spoor door met een geplaatst schot van buiten het strafschopgebied VVV-doelman Lars Unnerstall te passeren: 3-2.

VVV was op dat moment rijp voor de sloop, maar El Hankouri, Mike te Wierik en Sierhuis lieten na de score verder uit te breiden. VVV bracht met Jay-Roy Grot nog een extra spits, maar echt spannend werd het niet meer. Ook de tweede gele kaart van Doan veranderde dat niet. Zo won Groningen al voor de vierde keer op rij in eigen huis. VVV ging op zijn beurt voor de vijfde keer in zes Eredivisie-duels onderuit en ziet de voorsprong op de ploegen uit het rechterrijtje verder slinken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'VAR-gevoelig VVV doet zichzelf tekort tegen spectaculair Groningen'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
FC Groningen
34
13
6
15
39-41
-2
45
9
ADO Den Haag
34
12
9
13
58-63
-5
45
10
Willem II
34
13
5
16
58-72
-14
44
11
sc Heerenveen
34
10
11
13
64-73
-9
41
12
VVV-Venlo
34
11
8
15
47-63
-16
41
13
PEC Zwolle
34
11
6
17
44-57
-13
39
14
FC Emmen
34
10
8
16
41-72
-31
38
15
Fortuna Sittard
34
9
7
18
50-80
-30
34
16
Excelsior
34
9
6
19
46-79
-33
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.