Groningen trekt aan duo en brengt Emmen in lastig parket

Reacties

FC Emmen maakt een drukke transferzomer door. De club uit Drenthe zwaaide deze transferwindow in totaal liefst negentien spelers uit en daar komen er binnenkort mogelijk nog twee bij. FC Groningen heeft namelijk zijn zinnen gezet op Glenn Bijl en Nick Bakker.

Groningen trekt aan duo en brengt Emmen in lastig parket

Met de kleinste begroting van de Eredivisie wist Emmen zich afgelopen seizoen te handhaven. Dat succes was mede te danken aan de selectie, die met de nodige creativiteit was samengesteld. Met een aantal huurconstructies en kortlopende contracten werd een competitief elftal geformeerd, maar de keerzijde daarvan is dat er nu een uitloop plaatsvindt.

Met doelman Matthias Hamrol, spits Marko Kolar, linksback Jan-Niklas Beste en rechtsback Desevio Payne werden al de nodige nieuwe versterkingen gehaald en Joey Veerman is in beeld om het vijfde nieuwe gezicht te worden. Daartegenover staat het mogelijke vertrek van Bijl en Bakker. Het duo staat in de nadrukkelijke belangstelling van hun oude club.

'Groningen heeft een bod uitgebracht op Bijl, daar gaan wij donderdag op reageren. Duidelijk is dat wij hem niet zomaar laten gaan. Glenn is een belangrijke speler voor ons en hij ligt nog twee jaar vast', reageert voorzitter Ronald Lubbers tegenover VI. Bijl doorliep de opleiding bij Groningen en vertrok na een huurperiode bij FC Dordrecht in 2017 definitief naar Emmen.

Ook Bakker staat in de belangstelling van Groningen en dat levert een ingewikkelde situatie op. De 26-jarige verdediger meent deze zomer transfervrij te zijn, maar Emmen bestrijdt dat. 'Nick ligt vast tot 30 juni 2020. We hebben voor 1 april geen formeel ontslag voor hem aangevraagd, omdat we graag met hem door willen. We hebben ook geen aangetekende ontslagbrief ontvangen voor de deadline', aldus Lubbers.

'Het is een lastige situatie. We snappen het sentiment, hij komt van Groningen. Daar heeft hij dertien jaar gespeeld, maar je kunt in de voetballerij niet altijd beslissingen maken op basis van sentiment. Die luxe hebben wij helaas niet', vertelt de voorzitter, die hoopt zijn selectie snel op orde te hebben. 'We hopen de komende weken nog een aantal versterkingen te presenteren en zo de selectie al vroeg op orde te hebben, maar ik weet hoe het werkt in de huidige markt: we zijn ook afhankelijk van andere clubs en dus bestaat de kans dat we ook in de laatste weken nog moeten handelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.