Groningen neemt zomaar afstand van ADO

FC Groningen was lange tijd nergens te bekennen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Maar vanuit het niets kwamen de bezoekers zomaar op een 2-0 voorsprong, die uiteindelijk uitmondde in de 3-0 overwinning.

In de eerste helft leek niets erop te wijzen dat Groningen wel even zou winnen. ADO bepaalde het spel en creëerde zich wat kansen. De ploeg van Ron Jans speelde vooral anoniem en bleekjes.

Antoine van der Linden (foto) leidde de heropstanding van Groningen in. Van twintig meter pegelde hij de bal na 37 minuten met buitenkant links voorbij doelman Dorus de Vries in de bovenhoek. Erik Nevland maakte het feest in de rust compleet door vier minuten later 0-2 te maken.

In de tweede helft deed ADO wel zijn best om wat terug te doen maar het ontbrak Frans Adelaars team aan de power om te scoren. Dat Groningen via Sander van Gessel in de 82ste minuut uitliep naar 0-3, was dan ook niet eens verrassend.

Door de overwinning nam Groningen afstand van de degradatiezone. Voor Den Haag kwam de streep juist dichterbij omdat De Graafschap zaterdag drie belangrijke punten pakte.