Groningen en Ajax vormen fundament van Elftal van de Week

Reacties

Eindelijk viel er weer eens wat te lachen voor FC Groningen. Vrijdag werd bij Excelsior gewonnen (2-4) en twee uitblinkers van de noorderlingen hebben zich in Kralingen in het Elftal van de Week gespeeld. Ajax was in speelronde 11 hofleverancier.

Groningen en Ajax vormen fundament van Elftal van de Week

Voor zijn flinke aandeel in de zege op Excelsior werd Groningen-middenvelder Ritsu Doan verkozen tot Speler van de Week. Net als Daley Blind bij Ajax en Michael Chacon bij FC Emmen kreeg hij een 7,5.

In Amsterdam was het sowieso de defensie die uitblonk. Ook Andre Onana en Nicolás Tagliafico (foto) verdienden in de 2-0 thuiszege op Willem II een uitverkiezing. Beiden werden beoordeeld met een 7. Datzelfde cijfer kreeg Julian Chabot, die namens Groningen lijf en leden in de strijd gooide om de zege in Kralingen uit het vuur te slepen.

Behalve FC Emmen leverden ook NAC Breda, Fortuna Sittard, FC Utrecht, AZ en PSV allemaal één speler. Van dat rijtje clubs won alleen Emmen niet. De ploeg van trainer Dick Lukkien speelde op bezoek bij SC Heerenveen een prima wedstrijd, maar had moeite met het benutte van kansen. Pas in de slotfase zorgde Reuven Niemeijer voor de verdiende gelijkmaker.

Bekijk in dit overzicht alle beoordelingen uit speelronde 11.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.