Groep met Ger Senden hoopt in contact te komen met nieuwe Roda-investeerder

Reacties

Alsof hij vorig jaar niet na dertig jaar trouwe dienst ontslagen werd bij Roda JC, werkte voormalig rechtsback, commercieel medewerker en teammanager Ger Senden de voorbije maanden aan een reddingsplan voor zijn voormalige club.

Groep met Ger Senden hoopt in contact te komen met nieuwe Roda-investeerder

Hij zei de steun te hebben van nog een reeks oud-spelers en -trainers van Roda, onder wie Huub Stevens, Sef Vergoossen, Gène Hanssen, Regillio Vrede en Pa-Modou Kah. Volgens Senden stond ook een groep ondernemers uit de regio, veelal oud-sponsors van Roda, klaar om te helpen. Onder de noemer Roda 2.0 wilde het collectief de gevallen koempelclub weer stapje voor stapje opbouwen. Senden en co zagen hun plannen doorkruist door de komst van Mauricio Garcia de la Vega.

'Hopelijk kan de club onder deze investeerder weer gezond worden', zegt de ex-prof, die officieel in het kader van bezuinigingen moest vertrekken, maar zelf het gevoel had dat hij moest wijken wegens een kritische houding ten opzichte van de clubleiding.

'We proberen met hem in contact te komen. Hij heeft al gezegd dat hij wil zorgen dat Roda naar de mensen teruggaat. Dan zou ik het zonde en onbegrijpelijk vinden als hij niet met ons om tafel gaat. Wij vertegenwoordigen een heleboel mensen met een hart voor Roda. Wij hebben ideeën hoe de club gerund zou moeten worden en zijn in staat mensen te verbinden. Ons businessplan is prima, alleen hadden we te weinig tijd om de benodigde financiën bijeen te krijgen. Maar we staan nog steeds klaar om Roda te helpen. Hopelijk komen wij nog in beeld.'

Senden maakt er geen geheim van dat hij openstaat voor een terugkeer bij Roda. 'Veel mensen zijn inmiddels vertrokken, en het blijft natuurlijk mijn club. Ik ben ervan overtuigd dat ik op verschillende manieren toegevoegde waarde kan hebben. Bovendien weet ik dat verschillende afgehaakte sponsors dan weer bereid zijn geld in de club te steken. Ook daarover zou ik graag eens van gedachten wisselen met de nieuwe eigenaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.