Groep L: Anderlecht overwintert zonder puntenverlies

Zonder puntenverlies overwintert Anderlecht in de Europa League. De ploeg van trainer Ariël Jacobs won ook de laatste groepswedstrijd, thuis tegen nummer twee Lokomotiv Moskou.

Anderlecht - Lokomotiv Moskou 5-3Anderlecht had zijn eerste vijf wedstrijden gewonnen, maar was toch nog niet zeker van de eerste plaats in Groep L van de Europa League. Als Lokomotiv Moskou in Brussel de 2-0 thuisnederlaag zou goedmaken, zou het Anderlecht passeren. Vladislav Ignatyev zette de bezoekers ook op het goede spoor, door in de 21ste minuut zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten.

Maar Anderlecht liet zich niet van de wijs brengen en nog voor rust stond het al 2-1, door treffers van Sacha Kljestan en Fernando. Het verzet van Lokomotiv was daarmee gebroken, waardoor de Belgische koploper in de tweede helft nog drie keer kon scoren. Marcin Wasilewski en Matías Suárez maakten er 4-1 van en Guillaume Gillet (foto) scoorde 5-2. Dmitri Sychev zorgde met twee doelpunten in de tweede helft nog voor 5-3 in het Constant Vanden Stock Stadion.

Sturm Graz - AEK Athene 1-3De wedstrijd tussen Sturm Graz en AEK Athene ging alleen nog maar om de eer, aangezien beide ploegen zich niet meer konden plaatsen voor de knock-outfase. AEK Athene had tot dusver alle vijf de groepsduels verloren, maar kwam op bezoek bij Sturm Graz beter voor de dag. In de tiende minuut kwam het dan ook op voorsprong door een doelpunt van Costas Manolas.

Uit een hoekschop van Roger Guerreiro redde doelman Silvije Cavlina nog goed op een inzet van Cala, maar de rebound was een prooi voor Manolas. Kort voor rust maakte Nathan Burns er 0-2 van. De aanvaller werkte een voorzet van Guerreiro met de borst over de lijn. Florian Kainz redde nog wel de eer namens de thuisclub, maar het slotakkoord was voor AEK dat via Viktor Klonaridis er 1-3 van maakte in de 77ste minuut. Foto: VI Images