Groep I: Turkije grijpt strohalm in razend spannende kwartetrace

Reacties

Na een minieme zege van Turkije op Kroatië en een simpele overwinning van IJsland op Oekraïne blijft het ongekend spannend in Groep I. Alle vier de genoemde ploegen kunnen zich nog plaatsen voor het WK en verkeren met nog twee duels te gaan binnen een marge van twee punten van elkaar.

Groep I: Turkije grijpt strohalm in razend spannende kwartetrace

Turkije – Kroatië 1-0
Turkije ontsnapte tegen Kroatië al na een kleine tien minuten aan een strafschop tegen. En dat bleek later een vroeg breekpunt. Burak Yilmaz tikte met zijn hand bewust een vrije trap van Luka Modric aan zodat Domagoj Vida niet kon inknikken. De bal eindigde op de paal en scheidsrechter Viktor Kassai floot niet. De start van het duel was sowieso de meest vermakelijke fase. De gastheer was zelf namelijk ook dicht bij de openingstreffer via Cenk Tosun. De nieuwe aanvaller van Besiktas tikte een uitgelezen mogelijkheid, hem geboden door Arda Turan, naast het doel.

De Turken moesten er lang op wachten, maar een kwartier voor tijd kwam het doelpunt er alsnog. Doelman Danijel Subasic liet een schot van Oguzhan Özyaküp los, waarop Tosun toesloeg. Daardoor mag de ploeg van Mircea Lucescu nog altijd hopen op plaatsing voor het WK (zie stand onderin).

IJsland – Oekraïne 2-0
IJsland deed uitstekende zaken door directe concurrent Oekraïne opzij te zetten. Het thuispubliek moest tot na rust wachten om te juichen. Maar dat gebeurde ook wel gelijk. Gylfi Sigurdsson profiteerde van een botsing van Johan Berg Gudmundsson met Andriy Pyatov, die zijn doel daardoor onbewaakt achterliet.

Twintig minuten nadien was het opnieuw de recordaankoop van Everton die scoorde. Sigurdsson schoot met links binnen na een fraaie aanval. Oekraïne kon geen potten meer breken in de slotfase, waardoor de voorsprong van IJsland gemakkelijke in stand bleef.

Kosovo – Finland 0-1
Een duel om des keizers baard in Shkodër, Albanië. Daar werkt Kosovo in het Stadiumi Loro Borici zijn thuiswedstrijden af. Dinsdagavond kwam nummer vijf Finland op bezoek bij de hekkensluiter. De gasten boekten een late zege met dank aan Teemu Pukki, die scoorde uit de rebound. Beide landen zijn al uitgeschakeld in de strijd om een WK-ticket in de spannende Groep I.

LandDuelsPuntenDoelcijfers
1.Kroatië81612-3
2.Ijsland81611-7
3. Turkije81412-8
4. Oekraïne81411-7
5.Finland876-10
6. Kosovo813-20
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.