Groep G: titelverdediger Real wervelt met prachtgoals voorbij AS Roma

Real Madrid is de jacht op een vierde opeenvolgende Champions League-eindzege begonnen met een eenvoudige overwinning. In eigen huis werd AS Roma dankzij drie bijzonder fraaie goals overtuigend verslagen. In dezelfde Groep G pikte CSKA Moskou op het laatste moment een puntje mee bij Viktoria Plzen.

Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
AS Roma
AS Roma

AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco had voorafgaand aan de kraker in Estadio Santiago Bernabéu slecht nieuws voor de twee overgebleven Nederlanders in Romeinse dienst. Zowel rechtsback Rick Karsdorp als vleugelaanvaller Justin Kluivert kreeg niet eens een plekje op de bank, waardoor AS Roma (waar Kevin Strootman inmiddels is vertrokken) voor het eerst sinds lange tijd geen enkele Nederlandse link had.

Voor regerend Europees kampioen Real Madrid was het ook een wedstrijd die enigszins in het teken stond van een speler die er niet (meer) bij was, het was namelijk de eerste Champions League-wedstrijd sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo. Het ontbreken van de Portugese vedette deerde de thuisploeg in de eerste helft niet: de ontketende ploeg van trainer Julen Lopetegui was vele malen sterker dan de Italianen. Toch duurde het tot de allerlaatste minuut voor rust voordat Real Madrid de voorsprong nam.

Isco kreeg net buiten de zestien een vrije trap te nemen - toegekend door scheidsrechter Björn Kuipers - en hij schilderde de bal schitterend in de hoek. De winnaar van de laatste drie edities van het miljardenbal wilde na rust snel zaken doen, hetgeen ook lukte. Nog voordat er een uur gespeeld was ging Gareth Bale er op links vandoor, om na een indrukwekkende rush de 2-0 op heerlijke wijze in de lange hoek te rammen.

Dat leek lange tijd ook de eindstand te worden, tot de absolute slotfase. In de blessuretijd verzorgde Mariano Díaz een passend toetje. De deze zomer van Olympique Lyon teruggekeerde aanvaller trok vanaf links naar binnen en ramde met rechts de 3-0 in de verre hoek.

Viktoria Plzen
2 - 2
CSKA Moskou
CSKA Moskou

De uitstekende eerste helft van de landskampioen van Tsjechië was voor een groot deel het feestje van spits Michael Krmencik, maar de rol van David Limbersky mag zeker niet onderbelicht blijven. De verdediger stond namelijk op fraaie en identieke wijze (twee balletjes met buitenkant rechts) aan de basis van de twee goals van de thuisploeg.

Eerst krulde hij een vrije trap op die onorthodoxe manier de zestien in, waar Krmencik de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg en vallend kon afronden. Op slag van rust verzorgde Limbersky op precies dezelfde manier een voorzet, die door Krmencik met een fraaie volley tot assist werd gepromoveerd: 2-0. Kort na rust deden de bezoekers al iets terug via Fedor Chalov, maar het duurde tot in de blessuretijd (een rake strafschop van Nikola Vlasic) voordat CSKA de gelijkmaker vond.