Groep G: Spanje blijft koploper, Italië gemakkelijk langs Liechtenstein

Spanje heeft een overwinning geboekt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië: 1-2. La Furia Roja en Italië hebben een groot gat geslagen in Groep G, waardoor beide landen onderling gaan uitmaken wie zich direct plaatst voor het eindtoernooi in Rusland.

Macedonië – Spanje 1-2
Na een kwartier kwamen de Spanjaarden op voorsprong door een treffer van David Silva. Een subtiel wippertje van Andrés Iniesta leidde de aanval in, waarna Jordi Alba de bal teruglegde op de middenvelder van Manchester City. Silva draaide vervolgens knap weg en schoot de bal in de korte hoek achter de doelman Stole Dimitrievski.

Nog geen kwartier later verdubbelde Diego Costa de voorsprong namens Spanje. Isco passeerde zijn tegenstander met een fraaie actie en legde de bal vervolgens af op de spits van Chelsea. Costa tikte de bal eenvoudig binnen en zette hiermee ook direct de ruststand op het scorebord.

In de tweede helft werd de ploeg van Julen Lopetegui ietwat gemakzuchtig en dit gaf De Rode Leeuwen de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. In de omschakeling maakte Stefan Ristovski de treffer door de bal kiezelhard achter David de Gea te knallen. Echt spannend werd het niet meer in Skopje, waardoor Spanje de koppositie behoudt.

Italië – Liechtenstein 5-0
Waar van tevoren een walk-over werd verwacht, liet het eerste Italiaanse doelpunt even op zich wachten. La Squadra Azzurra nam pas in de 35ste minuut de leiding tegen de dwergstaat door een treffer van Lorenzo Insigne. De linksbuiten van Napoli schoot de bal prachtig binnen via de binnenkant van de paal.

In de tweede helft was het Torino-spits Andrea Belotti die aantekende voor de tweede Italiaanse treffer. Een kwartier voor tijd was Belotti de aangever bij het doelpunt van Internazionale-aanvaller Éder. Fiorentina-vleugelspeler Federico Bernardeschi en Southampton-spits Manolo Gabbiadini zorgden dat de uitslag uiteindelijk 5-0 werd.

Israël – Albanië 0-3
Albanië was in Haifa te sterk voor Israël, maar lijkt alsnog slechts een bijrol te spelen in Groep G. Zowel de Albanezen als de Israëliërs hebben negen punten, maar het gat met Italië en Spanje bedraagt liefst zeven punten. In de eerste helft scoorde Armando Sadiku twee keer. Na de rust maakte Ledian Memushaj ook nog de derde treffer namens de bezoekers.

Op zaterdag 2 september staat een belangrijk affiche op het programma in Groep G. Dan gaat Italië op bezoek bij Spanje. Daar kan één van beide landen een grote stap zetten voor een direct ticket naar het WK in Rusland.