Groep G: CSKA schiet niets op met vernedering van hopeloos Real

Reacties

Real Madrid heeft zichzelf in de laatste groepswedstrijd van deze editie van de Champions League voor schut gezet. In eigen huis ging de ploeg keihard onderuit tegen CSKA Moskou. Voor de Russen eindigde de avond desondanks met een kater, omdat Viktoria Plzen er in deze poule met het Europa League-ticket vandoor ging.

Groep G: CSKA schiet niets op met vernedering van hopeloos Real
Real Madrid
Real Madrid
0 - 3
CSKA Moskou
CSKA Moskou

Voor wat betreft de bovenste twee plaatsen in Groep G waren de kaarten voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd al geschud. Real Madrid bezette de eerste plaats met drie punten meer dan AS Roma, maar vanwege een beter onderling resultaat wisten de Spanjaarden al zeker dat zij de Italianen onder zich zouden houden en dus de groepswinst zouden pakken. Voor de thuisploeg stond er woensdag behalve de eer dus weinig meer op het spel.

Dat was voor CSKA Moskou volledig anders. De Russen stonden tot woensdag op vier punten, net als Viktoria Plzen, waardoor in de laatste groepswedstrijd duidelijk zou gaan worden wie van die twee zich na de winter in de Europa League mag gaan melden. Een logischerwijs tot op het bot gemotiveerd CSKA zorgde om die reden voor een daverende stunt in Madrid, maar stond na afloop toch met lege handen.

Beschamend
Real Madrid had voor rust - zoals verwacht - een overwicht, waarbij er een hoofdrol was weggelegd voor Vinícius Júnior. De Braziliaanse aanvaller maakte zijn Real-basisdebuut in de Champions League, waarmee hij zich in een fraai rijtje schaarde. Met zijn 18 jaar en 152 dagen is hij de op-twee-na-jongste speler die namens De Koninklijke voor het eerst mag starten in het miljardenbal: alleen clubiconen Iker Casillas en Raúl waren jonger.

Nadat CSKA die eerste aanvalsgolven van Real had overleefd, sloeg het in de slotfase van de eerste helft genadeloos hard toe. Met een fraaie krul schilderde Fedor Chalov de bal in de lange hoek voor 0-1, niet veel later verdubbelde Georgi Schennikov de voorsprong. Na een mooie aanval stuitte Mario Fernandes nog op keeper Thibaut Courtois, maar in de rebound werkte Schennikov de voor Real beschamende 0-2 binnen.

Trainer Santiago Solari greep halverwege in door Karim Benzema naar de kant te halen voor Gareth Bale, maar het werd alleen maar erger voor de Madrileense miljardenploeg. Na zwak ingrijpen van de Real-verdediging schoot Arnór Sigurdsson zelfs de 0-3 binnen. Daar bleef het bij, maar het was voor CSKA een stuntzege met louter statistieke waarde.

Viktoria Plzen
Viktoria Plzen
2 - 1
AS Roma
AS Roma

De Italianen wisten dus al zeker dat er aan hun tweede plaats in de poule niets meer zou gaan veranderen, terwijl de Tsjechen bij een overwinning (vanwege het betere onderlinge resultaat ten opzichte van CSKA) hoe dan ook zeker zouden zijn van Europa League-voetbal na de winter. Justin Kluivert mocht bij Roma weer in de basis beginnen, maar hij kon zich in het doelpuntloze eerste bedrijf nauwelijks onderscheiden.

In de tweede helft werd het nog erger voor Roma, toen Jan Kovarik na een lage voorzet vanaf de rechterkant geheel vrijstaand de 1-0 kon binnentikken. Dankzij een bekeken schuiver van Cengiz Ünder stond het niet lang daarna alweer gelijk, maar ook die stand bleef niet lang op het bord staan. Roma-doelman Robin Olsen redde nog wel op een eerste Tsjechische inzet, maar had geen antwoord op de rebound met het hoofd van Tomás Chory.

Roma kon zich geen tweede keer terugknokken - Luca Pellegrini kreeg nog wel zijn tweede gele kaart - waardoor Viktoria Plzen de concurrent uit Moskou in rouw dompelde. De Tsjechen houden de derde plaats in handen en gaan door in de Europa League, stuntploeg CSKA blijft met lege handen achter.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
4
0
2
12-5
+7
12
2
AS Roma
6
3
0
3
11-8
+3
9
3
Viktoria Plzen
6
2
1
3
7-16
-9
7
4
CSKA Moskou
6
2
1
3
8-9
-1
7
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.