Groep F: effectief Engeland in volle vaart naar WK-ticket

Engeland heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in Groep F van de WK-kwalificatiereeks. Schotland werd over de knie gelegd. Ook Slowakije en Slovenië pakten drie punten.

Engeland - Schotland 3-0
Het publiek op Wembley werd prima vermaakt door de twee landen, die zoals aangekondigd speelden met rouwbanden met daarop de verboden klaprozen. Schotland kwam goed mee met de thuisploeg en kreeg enkele mogelijkheden op de openingstreffer. Die viel na 25 minuten echter aan de andere kant toen Daniel Sturridge een voorzet van Kyle Walker binnenkopte.

De Engelsen begonnen voortvarend aan de tweede helft. Robert Snodgrass miste een grote kans voor Schotland en aan de andere kant kopte Adam Lallana raak op aangeven van Danny Rose. Waar de Schotten misten, toonde Engeland effectiviteit. Na een uur maakte verdediger Gary Cahill er 3-0 van uit een corner van Wayne Rooney. Net als zijn ploeggenoten deed hij dat met het hoofd. Tien minuten later verzuimde Raheem Sterling er 4-0 van te maken door een voorzet van Jordan Henderson van dichtbij over te schieten.

Engeland verstevigt de koppositie in Groep F en staat met tien punten bovenaan. Slovenië is de naaste concurrent met acht punten, terwijl Slowakije zes punten heeft. Zo liggen de Engelsen na vier duels op koers voor plaatsing voor het WK.

Slowakije - Litouwen 4-0
Slowakije was al na een helft klaar met Litouwen. ADO Den Haag-keeper Ernestas Setkus moest voor rust drie keer vissen. Adam Nemec, vorig seizoen actief voor Willem II, opende de score. Juraj Kucka en Martin Skrtel vergrootten de voorsprong. In de tweede helft ging het duel meer gelijk op en kreeg Litouwen kansen op de 3-1, die niet meer viel. Aan de andere kant scoorde sterspeler Marek Hamsík nog wel: 4-0. Slowakije stijgt naar de derde plaats in Groep F en heeft zes punten.

Malta - Slovenië 0-1
Slovenië kende ondanks een overwicht en een handvol kansen de nodige moeite met Malta. Pas na rust namen de gasten de leiding. Middenvelder Benjamin Verbic tikte een voorzet van Jasmin Kurtic achter zijn standbeen langs in het doel. Daarna hielden de Slovenen Malta lang in leven, want het bleef bij 0-1. Ondanks die magere score doet Slovenië goede zaken. Het land staat met acht punten op de tweede plaats met slechts twee punten minder dan koploper Engeland.

Malta 4-0 (1-10)

De nummers één plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De beste acht nummers twee spelen play-offs.