Groep E: Lewandowski stuurt Polen richting WK

Polen heeft zeer goede zaken gedaan in Groep E van de WK-kwalificatie. Achtervolger Montenegro werd verslagen, terwijl concurrenten Roemenië en Denemarken ook punten lieten liggen.

Montenegro – Polen 1-2
Polen heeft de aanval van Montenegro op de koppositie afgeslagen en stevent af op een WK-ticket. Robert Lewandowski brak in de eerste helft de ban namens de koploper in Groep E door uit een vrije trap te scoren. De aanvaller van Bayern München werd daarmee de eerste Pool die in zes duels op rij tot scoren is gekomen.

De gelijkmaker van Stefan Mugaso dreigde de avond voor Lewandowski en Polen te verpesten. Maar acht minuten voor tijd kroonde Lukasz Piszczek zich tot matchwinner. Ondanks de nederlaag blijft Montenegro tweede achter Polen, dat inmiddels zes punten voorsprong heeft in de jacht op een WK-ticket.

Roemenië – Denemarken 0-0
Voor zowel Roemenië als Denemarken was een overwinning belangrijk om de hoop op een WK-ticket nieuw leven in te blazen. Maar in Cluj kon geen van de twee landen het verschil maken, waardoor een doelpuntloos gelijkspel het resultaat werd waarmee beide weinig opschoten.

Armenië - Kazachstan 2-0
Het duel tussen de nummer vijf en zes uit Groep E kwam wat traag op gang. Armenië had wel een licht overwicht, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Kazachstan bleef redelijk eenvoudig op de been. Dat beeld veranderde echter volledig na de 64ste minuut toen Sergiy Malyi zijn tweede gele kaart kreeg.

Armenië maakte optimaal gebruik van de manmeersituatie, want in de 73ste minuut opende Henrik Mkhitaryan de score. En twee minuten na de treffer van de speler van Manchester United besliste Aras Özbiliz de wedstrijd. De ex-Ajacied volleerde knap raak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.

Door de overwinning heeft Armenië nu zes punten uit vijf duels. Nummer twee Montenegro heeft slechts één punt meer. Kazachstan is met twee punten hekkensluiter in Groep E van de WK-kwalificatie.