Groep D: ironisch onderonsje Dost en Cillessen, Juventus geplaatst

Reacties

Juventus heeft dinsdagavond plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League veiliggesteld. In Groep D won de club uit Turijn op bezoek bij Olympiakos Piraeus, terwijl Barcelona in eigen huis te sterk was voor Sporting Lissabon. Jasper Cillessen en Bas Dost speelden een rol op zich.

Groep D: ironisch onderonsje Dost en Cillessen, Juventus geplaatst

Barcelona - Sporting Lissabon 2-0
In Catalonië trad Barcelona aan met een B-garnituur tegen Sporting Lissabon. Bij de koploper van Spanje mocht Cillessen vanaf de aftrap beginnen, hetgeen niet gold voor Dost, die op de bank zat bij de Portugezen. Na een povere eerste helft met onder meer een mogelijkheid voor Denis Suárez, kwam de wedstrijd tot leven gedurende het tweede bedrijf.

Na een klein uur brak Paco Alcácer, die in de spits startte doordat Lionel Messi op de bank zat, de ban. Uit een corner van Denis Suárez knikte de aanvaller fraai binnen. Na de entree van Messi, gebeurde niet veel later - vanuit Nederlands oogpunt - vervolgens hét moment van de wedstrijd. Een bal vanaf rechts werd goed aangesneden, Dost kon vanaf één meter afstand de bal binnen tikken, maar Cillessen redde spectaculair op de doellijn. Een ironisch onderonsje tussen beide internationals was het gevolg.

Mede door een goed optreden van Jasper Cillessen won Barça van Sporting Lissabon.
Mede door een goed optreden van Jasper Cillessen won Barça van Sporting Lissabon.

Doordat Dost in de slotfase nogmaals zijn vizier niet op scherp had staan, leek Barça nipt van de club uit de Portugese hoofdstad te winnen. In blessuretijd prikte de club uit Catalonië echter nog één goal tegen de touwen. Jérémy Mathieu, nota bene ex-Barça, werkte de bal in eigen doel. Door de zege gaat Barcelona als koploper van Groep D naar de knock-outfase, Sporting is met zeven punten uit zes duels veroordeeld tot Europa League-voetbal.

Olympiakos Piraeus - Juventus 0-2
In de eerste helft stelde de uitploeg al orde op zaken. Binnen een kwartier was het immers al raak. Juve-linksback Alex Sandro kwam goed mee op, bediende Juan Cuadrado haarfijn, waarna de Colombiaan simpel binnentikte: 0-1. Met veel meer balbezit dan de Grieken ging Juventus nog op zoek naar een extra doelpunt, dat in de absolute slotfase viel.

Federico Bernardeschi haalde uit van afstand en met het schot verschalkte de Belgische keeper Silvio Proto. Door de zege gaat Juventus als runner-up door naar de volgende ronde van de Champions League. Het Europese avontuur van Olympiakos zit erop na het behalen van maar een punt in Groep D.

Juan Cuadrado was met een treffer belangrijk voor Juventus dinsdagavond.
Juan Cuadrado was met een treffer belangrijk voor Juventus dinsdagavond.
'Triest dat misser van Dost het hoogtepunt is voor het Nederlandse voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.