Groep D: Grieks stuntje tegen Barça, Higuaín verpest avond Sporting

Reacties

Barcelona kan zich ondanks het onverwachte gelijkspel bij Olympiakos Piraeus opmaken voor overwintering in de Champions League. Juventus ontsnapte bij Sporting Lissabon.

Groep D: Grieks stuntje tegen Barça, Higuaín verpest avond Sporting

Olympiakos Piraeus – Barcelona 0-0
Luis Suárez worstelt met zijn vorm en vooral zijn gebrek aan doelpunten. Dat vreet aan het vertrouwen van de Uruguayaan, die ook bij Olympiakos Piraeus geen streep kon zetten onder zijn improductiviteit. De kansen waren niet besteed aan Suárez. Maar hij stond daarin niet alleen. Barcelona was niet bij machte om de Griekse opponent op de knieën te krijgen.

Olympiakos, dat zelfs enkele keren Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen op de proef stelde, kon ondanks slechts 34 procent balbezit en negentien Catalaanse doelpogingen – waarvan zes op het doel - het eerste punt van dit Champions League-seizoen bijschrijven. De Belgische doelman Silvio Proto groeide dankzij knappe reddingen uit tot de Griekse held.

Sporting Lissabon – Juventus 1-1
Sporting Lissabon heeft een uur het idee gehad dat het nog mooie kans maakte op de tweede plaats in Groep D. Maar de Portugezen stapten na negentig minuten tegen Juventus van het veld af in de wetenschap dat alleen een klein wonder een ticket voor de knock-outfase kan opleveren.

Na negentien minuten zag het er nog mooi uit voor Sporting. Bruno César scoorde uit de rebound, die doelman Gianluigi Buffon moest toestaan na een schot van Gelson Martins. Na ruim een uur kwam Bas Dost net tekort om de zege in veilige haven te brengen.

Deze gemiste kans kwam Sporting duur te staan. In de 69ste minuut voorkwam doelman Rui Patrício met een katachtige redding de gelijkmaker van Gonzalo Higuaín, die negen minuten later wel succes had. Na een steekbal van Juan Cuadrado wipte de Argentijn de bal knap langs de doelman.

Door het gelijkspel hield Juventus drie punten voorsprong op Sporting, dat vanwege het onderlinge resultaat vier punten meer moet pakken dan de Italiaanse formatie om de tweede plaats te veroveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.