Groep D: Bale en Wales houden Ierland van koppositie

Ierland is vrijdagavond de koppositie in groep D van de WK-kwalificatie kwijtgeraakt. De ploeg van bondscoach Martin O'Neill kwam in Dublin niet langs het Wales van Gareth Bale (0-0), terwijl Servië eerder op de avond Georgië met 1-3 versloeg.

Ierland - Wales 0-0
Bale stond zoals gebruikelijk in de basis bij Wales, maar de aanvaller van Real Madrid kon het verschil niet maken in het Aviva Stadium in Dublin. In de eerste helft had zowel Wales als Ierland geen enkel schot tussen de palen gelost. Bale was vlak na rust gevaarlijk uit een vrije trap, maar zijn harde schot belandde recht in de handen van doelman Darren Randolph.

Wales speelde de laatste twintig minuten van de wedstrijd met tien man nadat Neil Taylor rood kreeg na een grove charge op Seamus Coleman. De aanvoerder van Ierland brak daarbij zijn been en werd met een zuurstofmasker van het veld gedragen. Vlak daarvoor kreeg Bale al een gele kaart na een harde tackle, waardoor hij de komende groepswedstrijd tegen Servië op 11 juni mist.

Ook met een man meer slaagde Ierland er niet in een poging op doel af te leveren, waardoor het de koppositie in de groep kwijtraakt aan Servië. De ploeg van Dusan Tadic was eerder op de avond met 1-3 te sterk voor Georgië.

Georgië - Servië 1-3
De voormalig aanvaller van FC Twente bezorgde zijn land eigenhandig de koppositie. Tadic had met een doelpunt en twee assists een cruciale bijdrage aan de zege op Georgië in de Dinamo Arena. Tadic, die de hele wedstrijd speelde bij Servië, verzilverde vlak voor rust een strafschop. Daarmee maakte de aanvaller van Southampton het vroege openingsdoelpunt van Nika Kacharava ongedaan. Na 64 minuten was Tadic opnieuw belangrijk voor Servië met een prima pass op Aleksandar Mitrovic. De spits nam de bal onder controle en schoot hard in het doel van Georgië. Mitrovic werd niet veel later gewisseld voor Nemanja Gudelj, die nog twintig minuten mee mocht doen.

Vier minuten voor tijd stelde Mijat Gacinovic de overwinning van Servië definitief veilig en wederom was Tadic de aangever. Ook voormalig Eredivisie-spelers Filip Kostic en Nemanja Matic stonden aan de aftrap bij Servië. Aan de kant van Georgië speelde Vitesse-verdediger Guram Kashia de hele wedstrijd, terwijl Valeri Qazaishvili vlak voor tijd werd gewisseld.

Oostenrijk - Moldavië 2-0
Oostenrijk boekte in het Ernst Happel Stadion een moeizame zege op Moldavië: 2-0. De ploeg van bondscoach Marcel Koller was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar kwam pas een kwartier voor tijd op voorsprong. Marcel Sabitzer tekende voor de bevrijdende treffer. Martin Harnik gooide het duel in de blessuretijd op slot.

Voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic speelde de hele wedstrijd bij Oostenrijk. Zijn collega Marc Janko viel na 69 minuten in.

Oostenrijk blijft op de vierde plek steken. Hekkensluiter Moldavië, dat in vijf wedstrijden in de WK-kwalificatie slechts twee keer scoorde, blijft op een punt staan.