Groep C: Napoli krijgt Liverpool vlak voor tijd op de knieën

Reacties

Napoli heeft woensdag op de valreep Liverpool verslagen tijdens de tweede speelronde van de Champions League. Een treffer van Lorenzo Insigne maakte het verschil in Napels.

Groep C: Napoli krijgt Liverpool vlak voor tijd op de knieën
Napoli
Napoli
1 - 0
Liverpool
Liverpool

Napoli-coach Carlo Ancelotti prefereerde Arek Milik boven Dries Mertens in de spits. Net als de Belg moesten ook Piotr Zielinski en Elseid Hysaj met een reserverol genoegen nemen bij de ploeg die tijdens de eerste speelronde niet verder kwam dan een punt tegen Rode Ster Belgrado. Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, maar begon aanvoerder Jordan Henderson op de bank omdat Naby Keïta de voorkeur kreeg. Aangezien Keita al snel een blessure opliep, moest Henderson alsnog aan de bak.

Na de zege op Paris Saint-Germain tijdens de eerste speeldag kon Liverpool met een triomf in Napels al een aardig fundament storten voor een plek in de knock-outfase. The Reds probeerden het initiatief te nemen, maar Napoli hield de bezoekers ver van het doel af in een kansarme eerste helft. Beide teams gaven weinig weg en hielden de ruimtes klein.

VI's Süleyman Öztürk blikt terug op onder meer Napoli - Liverpool

Na de hervatting zocht Napoli sneller de aanval en kreeg de ploeg van Ancelotti ook mogelijkheden. Mede door ingrijpen van Van Dijk bleef Liverpool overeind bij enkele hachelijke situaties. Met de entree van Mertens probeerde Ancelotti nog iets te forceren. De Belg was met een inzet op de lat ook dicht bij de bevrijdende treffer, maar de 1-0 van Napoli viel alsnog. Bij het scheiden van de markt gleed Insigne de bal binnen op aangeven van José Callejón.

De winnende treffer van Lorenzo Insigne.
De winnende treffer van Lorenzo Insigne.

Eerder op de dag won Paris Saint-Germain in dezelfde groep zeer overtuigend van Rode Ster Belgrado. Na twee speelrondes leidt Napoli de dans in deze poule met vier punten, eentje meer dan PSG en Liverpool.

Liverpool wacht voor het aanbreken van de interlandperiode nog een ware topper. Zondag komt koploper Manchester City langs op Anfield in het kader van de Premier League. The Reds hebben net zoveel punten als The Citizens en staan op basis van het doelsaldo tweede.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
2
1
17-9
+8
11
2
Liverpool
6
3
0
3
9-7
+2
9
3
Napoli
6
2
3
1
7-5
+2
9
4
Rode Ster Belgrado
6
1
1
4
5-17
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.