Groenendijk moet ADO in Eredivisie houden

Reacties

Fons Groenendijk moet ADO Den Haag behoeden voor degradatie. De voormalige middenvelder van de Hagenaars is de opvolger van de aan de kant gezette Zeljko Petrovic. Om 14.00 uur vanmiddag volgt de presentatie in het Kyocera Stadion.

Groenendijk moet ADO in Eredivisie houden

Petrovic moest dinsdag het veld ruimen vanwege de slechte prestaties. Hoewel ADO in de eerste vier duels nog tien punten pakte, werden in de zeventien wedstrijden daarna nog maar zeven punten gesprokkeld. Daardoor bezetten de Hagenaars momenteel de zestiende plek.

De in Leiden geboren Groenendijk heeft een verleden bij ADO. Hij debuteerde bij, toen nog, FC Den Haag in het seizoen 1982/83. Uiteindelijk zou hij tot en met 1987/88 de groengele clubkleuren verdedigen. Later kwam de middenvelder voor Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht uit.

Als trainer begon Groenendijk zijn loopbaan als assistent bij Ajax en later Willem II, om daarna hoofdcoach te zijn van Willem II, FC Den Bosch en bij de beloften van Ajax. Na een periode als technisch directeur bij Universitaeu Cluj (Roe) ging hij in 2015 bij Excelsior aan de slag. Die club hield hij dat seizoen met een vijftiende plek in de Eredivisie.

Groenendijk, die dinsdag al vooruit werd geschoven door Aad de Mos, wacht in Den Haag een zware klus. ADO staat maar een punt boven Roda JC en Go Ahead Eagles. Zaterdag wacht de cruciale uitwedstrijd in Deventer. Hij tekent in Den Haag een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog twee jaar.

Aanvankelijk werd ook de naam van Robert Maaskant genoemd vanwege de link met technisch manager Jeffrey van As, maar hij liet dinsdagmiddag al weten nog niet benaderd te zijn.

In Den Haag komt Groenendijk terecht bij een club waar het de laatste maanden ook in bestuurlijke zin onrustig is door het gesteggel tussen eigenaar Hui Wang van United Vansen en de clubleiding.

Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag, is blij dat hij Groenendijk snel bereid heeft gevonden om naar Den Haag te komen. 'Alfons is een goede trainer die vorig seizoen bij Excelsior heeft bewezen om met beperkte middelen de club te kunnen behouden voor de Eredivisie. Bij ons komt hij in een vergelijkbare situatie terecht en wij kunnen zijn ervaring goed gebruiken. Ik heb er vertrouwen in dat hij ons op het hoogste niveau kan houden. Dat hij deze club van haver tot gort kent, is voor Alfons een groot voordeel.'

Groenendijk staat donderdag voor het eerst voor de groep. Hij zal worden geassisteerd door Ekrem Kahya, Raymond Mulder en John Nieuwenburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.