Groenendijk kan met harde ingrepen reeks ADO niet stoppen tegen AZ

Reacties

AZ is als winnaar uit de strijd gekomen bij het waarschijnlijk meest povere duel van de twaalfde speelronde in de Eredivisie. Guus Til groeide enigszins gelukkig uit tot de matchwinner op bezoek bij ADO Den Haag.

Groenendijk kan met harde ingrepen reeks ADO niet stoppen tegen AZ
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 1
AZ
AZ

ADO-coach Fons Groenendijk greep in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AZ flink in als gevolg van de slechte resultaten. Na één punt uit de laatste drie duels verloor Indy Groothuizen zijn plek onder de lat ten faveure van Robert Zwinkels en Tom Beugelsdijk was zijn basisplaats ook kwijt. Hij werd centraal achterin vervangen door Nick Kuipers.

De wisselingen achterin hadden in zekere zin het gewenste effect, want AZ werd amper gevaarlijk in de Hofstad. De ploeg van John van den Brom nam wel het initiatief, maar kon geen open kansen creëren. ADO probeerde met counters gevaarlijk te worden via de flanken. Dat strijdplan had John Goossens een plek als linksbuiten opgeleverd, maar hij kwam net als rechteraanvaller Elson Hooi nauwelijks in het stuk voor. Zo werd het publiek allerminst verwend in het Cars Jeans Stadion. In de eerste helft was er niet één schot op doel van beide ploegen. Het gevaarlijkste moment was de situatie waarbij ADO-spits Tomas Necid bijna kon profiteren van een misverstand tussen AZ-goalie Marco Bizot en verdediger Pantelis Hatzidiakos.

Door het gebrek aan kansen was het voor ADO des te zuurder dat het bij het eerste echte gevaar van AZ direct raak was. Guus Til opende in de vijftigste minuut de score. Thomas Ouwejan slingerde de bal bij een vrije trap voor het doel tot bij Hatzidiakos en via de verdediger kwam de bal bij Til, die uit een reflex zijn voet tegen de bal zette en zo Zwinkels passeerde.

Bij het offensief dat ADO vervolgens begon was de eerste goede kans voor Erik Falkenburg. De invaller werd tegen zijn oude club in stelling gebracht door Nasser El Khayati, maar de volley van Falkenburg ging naast. Met een noodingreep voorkwam Ron Vlaar in de absolute slotfase nog dat Melvyn Lorenzen van dichtbij gelijk kon maken. De voorsprong werd zo over de streep getrokken.

AZ komt door de overwinning in Den Haag in de buurt van de plek waar het wil staan. De Alkmaarders hebben de vijfde plaats in handen, met evenveel punten (achttien) als nummer acht FC Utrecht. ADO staat veertiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.