Groenendijk grijpt in en zet blunderende Groothuizen op de bank

Reacties

Indy Groothuizen is zijn basisplek bij ADO Den Haag voorlopig kwijt. De 22-jarige keeper maakt dit seizoen bepaald nog geen sterke indruk, waardoor trainer Fons Groenendijk komend weekend kiest voor de ervaren Robert Zwinkels.

Groenendijk grijpt in en zet blunderende Groothuizen op de bank

Groothuizen dwong in aanloop naar het huidige seizoen nog een basisplek af bij ADO, waarmee hij de 35-jarige Zwinkels aftroefde. Sindsdien zag de jongeling er echter vaak ongelukkig uit bij tegengoals, naar eigen zeggen zelfs 'te vaak'. Het dieptepunt volgde afgelopen weekend, tijdens de 3-0 nederlaag bij FC Utrecht. Toen nam hij een simpele terugspeelbal volledig verkeerd aan, waarna de bal via de paal in de voeten van FC Utrecht-spits Cyriel Dessers belandde: 1-0. Na afloop trok Groothuizen al uitgebreid het boetekleed aan.

Op de clubwebsite laat Groenendijk nu weten dat Zwinkels - die in het bekerduel met Feyenoord een prima indruk maakte - komende zondag tegen AZ mag keepen. 'Als het een tijdje niet loopt, moet je om je heen kijken. Ik ben een trainer die graag vertrouwen geeft aan spelers, maar als er wat minder gepresteerd wordt, dan moet je soms niet schromen om in te grijpen', aldus de trainer.

Eén van die wijzigingen zal dus onder de lat plaatsvinden. 'De doelmannen zijn al op de hoogte gebracht van dit besluit. We hebben wel nog steeds het volste vertrouwen in Indy. Hij blijft een keeper met enorme potentie. Hij was echter wat ongelukkig in de afgelopen periode, waardoor we Robert nu de voorkeur geven.' De trainer kondigde aan dat er meer wisselingen zullen zijn. 'Dat hoort erbij als je er alles aan moet doen om het tij te keren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.