Groenendijk gecharmeerd van Van Duinen: 'Hij hoort en past bij ADO'

Reacties

Fons Groenendijk moet flink improviseren voor het uitduel met Excelsior van vrijdagavond 20.00 uur. Vooral achterin is de spoeling dun. Dat aan Rotterdamse zijde spits Mike van Duinen ontbreekt komt de ADO Den Haag-trainer dan ook bepaald niet slecht uit.

Groenendijk gecharmeerd van Van Duinen: 'Hij hoort en past bij ADO'

Tom Beugelsdijk is geblesseerd en staat een aantal weken aan de kant, Wilfried Kanon is geschorst en de inzetbaarheid van Tyronne Ebuehi is onzeker. 'De kans is reëel dat we ten opzichte van vorig weekend drie van de vier verdedigers moeten vervangen', aldus Groenendijk, die verklapte dat hij Danny Bakker en Nick Kuipers centraal zal opstellen. Aaron Meijers staat op links. Op het middenveld kan ADO nog niet beschikken over John Goossens, die vorige week een contract voor anderhalf jaar tekende. Het papierwerk rond zijn transfer is nog niet afgerond.

Net als Excelsior is ADO een ploeg die vóór dit seizoen onderaan de ranglijst verwacht werd, maar verrassend een gooi doet naar de play-offs om Europees voetbal. 'Mitchell van der Gaag is een goede vriend van me. We hebben samen bij FC Utrecht gespeeld en hebben daarna altijd contact gehouden, ik ben ook bij hem op bezoek geweest in Portugal bij Maritimo en Belenenses.'

Van Duinen
Dat Mike van Duinen (geschorst) aan Rotterdamse zijde ontbreekt komt Groenendijk niet slecht uit. Sterker nog: hij zou de spits, die twee weken geleden bij Sparta – ADO nog in het vak met Haagse supporters zat, volgend seizoen graag weer in het groen-geel zien. 'Ik heb dat niet voor het zeggen, maar ik vind Mike een speler die bij ADO hoort en past.'

Na nederlagen tegen Sparta Rotterdam en NAC Breda hoopt ADO de draad in Kralingen weer op te pakken. 'Doordat we onze doelstelling (lijfsbehoud, red.) behaald hebben staat de spanningsboog misschien niet meer zo strak. Dat mag niet, maar dat is misschien wel gebeurd', aldus Groenendijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.