Groenendijk: 'Druk? Dat is een kreet waar ik niks mee kan'

Reacties

ADO Den Haag is met nul punten uit twee duels slecht aan het seizoen begonnen, maar trainer Fons Groenendijk roept in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op tot rust in de Hofstad.

Groenendijk: 'Druk? Dat is een kreet waar ik niks mee kan'

'Druk? Dat is een kreet waar ik niks mee kan', aldus de oefenmeester. 'Toen ik hier anderhalf jaar geleden begon, dat was druk', refereerde hij aan de laatste plaats op de ranglijst destijds. 'We zijn nu twee wedstrijden onderweg. Tegen Heracles speelden we goed, ik had van mijn ploeg in een uitduel niet meer kunnen vragen. Van druk is geen sprake.'

'Natuurlijk is het een vervelende start, natuurlijk hadden we meer gewild. Over de eerste wedstrijd ben ik ontevreden, maar in Almelo zag het er beter uit en hebben we onszelf tekortgedaan. Laten we morgen (vrijdag, red.) tegen Fortuna dat vervelende gevoel van ons af spelen', vervolgde Groenendijk.

ADO treedt tegen Fortuna waarschijnlijk met twee andere spelers aan dan in Almelo. Erik Falkenburg heeft zich vanwege een neusbreuk een masker laten aanmeten en kan daardoor de spitspositie weer overnemen van Melvyn Lorenzen. Op het middenveld neemt John Goossens de plek van de geblesseerde Danny Bakker in. Verder laat Groenendijk zijn team intact, dus ook de tegen Heracles vroegtijdig gewisselde Tom Beugelsdijk start gewoon. 'Ik heb wel met Tom gesproken over zijn wedstrijd. Het was gewoon niet goed en dan is hij een keer aan de beurt, maar hij heeft veel krediet.'

Transfers
Zoals bekend jaagt ADO nog op een rechtsback en een spits, waarbij die laatste positie prioriteit heeft. Wat uitgaande transfers betreft is het rustig. Er is veelvuldig naar Nasser El Khayati geïnformeerd, maar concrete biedingen zijn uitgebleven. ADO is daarnaast bereid mee te denken aan een verhuurperiode voor Nick Kuipers. De vorig jaar van MVV Maastricht overgenomen centrale verdediger heeft Beugelsdijk voor zich in de pikorde.

Samenvatting Heracles - ADO Den Haag
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.