Groene Ster opwarmertje voor recordjacht De Muur Bizot

Reacties

Ook Ajax moest zondag zijn meerdere erkennen in Marco Bizot. De doelman van AZ is inmiddels zo lastig te passeren, dat hij de prestatie van Piet Schrijvers uit het jaar 1971 in het vizier heeft.

Groene Ster opwarmertje voor recordjacht De Muur Bizot
© Pro Shots

Bizot heeft dit kalenderjaar in de Eredivisie inmiddels 22 clean sheets om te overleggen als geloofsbrieven. Met dat aantal heeft hij de prestatie van Feyenoord-goalie Ed de Goeij uit 1991 overtroffen.

Zaterdag kan de AZ-sluitpost die score met de laatste wedstrijd van 2019 tegen Sparta Rotterdam verbeteren en de prestatie van FC Twente-doelman Schrijvers van 1971 overtreffen. In dat geval kan alleen Ajacied Heinz Stuy met liefst 24 keer de nul in één jaar in de Eredivisie betere cijfers overleggen.

Eerst wacht nog de bekerontmoeting met Groene Ster, dat woensdag de eerste opponent is van AZ in de jacht op de beker. Bizot heeft ook in dat toernooi al laten zien waarom hij De Muur mag worden genoemd.

Vorig seizoen hoefde hij in de strijd om de KNVB-beker na 422 minuten pas zijn eerste treffer te incasseren. Het bleek ook direct het begin van het einde, want na de gelijkmaker van Alexander Isak schakelde Willem II AZ na de noodzakelijke penalty's uit.

Bizot kan bij een clean sheet tegen de amateurs van Groene Ster een eerste stap zetten op weg naar weer een mooi bekeravontuur. Roda JC had in 2000 de eer om zonder een tegentreffer de KNVB-beker te veroveren. De Limburgers hielden in de vier gespeelde duels hun doel schoon, onder andere tegen Ajax.

Voor de topper tegen Ajax was de solide defensie van AZ al één van de wapens voor een Alkmaars succes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.