Groeiende twijfels in Kerkrade

Reacties

Na de herstart onder Mauricio García de la Vega blijven de zorgen zich opstapelen voor Roda JC. Door de 1-0 nederlaag van zondag in de derby bij MVV zijn de Kerkradenaren slechts op doelsaldo gescheiden van de laatste plaats in het betaalde voetbal. Nog problematischer zijn de rijzende twijfels over de aspirant-eigenaar.

Groeiende twijfels in Kerkrade

De KNVB heeft nog altijd geen toestemming gegeven voor de overname door García de la Vega en binnen Roda vragen steeds meer mensen zich af of die er nog wel zal komen. Tot dusverre hield de Mexicaan zijn hand op de knip. Aanvankelijk was daar binnen Roda begrip voor, gezien de onzekerheid over het oordeel van de licentiecommissie. Maar inmiddels wordt steeds meer betwijfeld of García de la Vega wel over de wil - en vooral: het geld - beschikt om de club verder te helpen.

De zorgen worden versterkt door verhalen over zijn verleden. NRC publiceerde vorige week een artikel met daarin, naast de mislukte overname van Real Murcia, nog enkele zakelijke conflicten waarbij de Mexicaan betrokken zou zijn. Strekking: de gehoopte Roda-redder bluft graag, maar komt zijn afspraken zelden na.

García de la Vega neemt afstand van de aantijgingen, zonder inhoudelijk erop in te willen gaan. In Kerkrade wekt zijn stijl van opereren steeds meer onbegrip. Hij reisde vorige week zelf naar Zeist om de strijd aan te gaan met jeugdtrainer Eric van der Luer, een te dure en lastige kracht volgens García de la Vega.

Van der Luer heeft meer tegenstanders binnen Roda, maar de wijze waarop de Mexicaan zich ook achter de schermen uitliet ('I will destroy him') zorgde voor verbazing. Mocht de KNVB een streep zetten door de overname, dan worden de aandelen volgens afspraak met ex-eigenaar Frits Schrouff overgedaan aan de Stichting Roda JC.

Lijntjes naar alternatieve investeerders zijn al uitgegooid. Oud-speler Ger Senden heeft zijn hulptroepen ook weer gemobiliseerd voor een nieuwe reddingactie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.