Grim stoort zich aan Van Bommel: 'Dat zou ik nooit doen'

Reacties

RKC Waalwijk-trainer Fred Grim zit met een dubbel gevoel na de 1-3 nederlaag van zijn ploeg tegen PSV zondagavond. De Waalwijkers speelden een uitstekende eerste helft, maar gaven het daarna helemaal weg.

Grim stoort zich aan Van Bommel: 'Dat zou ik nooit doen'

RKC maakte het PSV verrassend moeilijk en ging zelfs rusten met een 1-0 voorsprong. 'We hebben goed voetbal gespeeld in de eerste helft en zijn totaal niet in de problemen geweest, op een aantal momenten na dat we zelf heel naïef waren, maar niet door het spel van PSV. Dan weet je dat je de tweede helft teruggedrongen wordt. Toen kregen we ook ruimtes, dan moet je in de counter scoren, maar dat laten we na', aldus Grim tegenover FOX Sports.

Grim ergerde zich tijdens de wedstrijd aan het gedrag van zijn collega. PSV-coach Mark van Bommel wond zich op over een vermeend rodekaartmoment. Steven Bergwijn wipte de bal over Henrico Drost heen en de RKC-verdediger kreeg de bal tegen zijn arm. Hij ontnam PSV zo onbedoeld een scoringskans en dus vond Van Bommel dat een rode kaart waard, dat liet hij in woord en gebaar nadrukkelijk weten aan de arbitrage.

'Er gebeurden dingen langs de zijlijn waarvan ik dacht: Dat hoef je niet te doen als je bij een topclub zit', reageert Grim desgevraagd op de uitlatingen van Van Bommel. 'Ik vond het op dat moment veel te ver gaan. Als ik bij een topclub zou zitten, zou ik dat nooit doen. Ik doe dat niet eens bij deze club. Het is iets dat je steekt, maar oké.'

Aanvoerder Daan Rienstra gaf achteraf aan dat hij vond dat RKC misschien wel iets te veel wilde voetballen, in plaats van iets defensiever te spelen. Grim is het daar niet mee eens: 'Ik kijk naar mijn groep en probeer te kijken naar wat zij goed kunnen. Als we met deze groep voor onze goal gaan hangen, weet ik zeker dat we tegengoals krijgen en dan gaan we zelf ook niet scoren.'

'Ihattaren solliciteert duidelijk naar de nummer tien positie bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.