Grim baalt van oefenduel met Ajax: 'Misschien wel onverantwoord'

Reacties

RKC Waalwijk oefent zaterdagavond (18.45 uur) tegen Ajax in een lege Johan Cruijff Arena. Een mooi affiche, maar  RKC-coach Fred Grim wordt er nog niet heel vrolijk van om zo vroeg in de voorbereiding al tegen de Amsterdammers te oefenen.

Grim baalt van oefenduel met Ajax: 'Misschien wel onverantwoord'
© Pro Shots

De voorbereiding van RKC is inmiddels zeven trainingen onderweg en zaterdag wacht de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. Waar veel ploegen tegen amateurclubs starten, daar mogen de Waalwijkers meteen tegen Ajax aan de bak. 'Wij hebben ervoor gekozen om langer door te trainen en later vakantie te houden. We hebben nu dus wel zeven weken voorbereiding in totaal, maar eigenlijk hebben we pas zeven trainingen in de benen', legt Grim bij FOX Sports uit waarom hij het eigenlijk niet verantwoord vindt om nu al tegen Ajax te oefenen.

'Misschien moeten we wel zeggen "onverantwoord". Als je kijkt naar een voorbereiding wil je in zeven weken tijd stappen maken. Dan begin je normaal gesproken niet tegen Ajax. Het is ook nog eens zo dat we niet een heel complete selectie hebben op dit moment. Ook niet in aantallen dus dan moet je naar morgen al meteen de eerste compromissen maken', vertelt Grim, die door de krappe selectie van RKC niet in staat is om tegen Ajax zijn hele elftal te wisselen, zoals gebruikelijk in oefenwedstrijden, en zijn spelers voldoende rust kan geven. 

'We kunnen de wedstrijd ook niet echt aangrijpen om te oefenen voor de competitie, want voor de manier waarop wij willen spelen in de competitie zal je spelers moeten hebben die fysiek in orde zijn. Na zeven trainingen zijn zij nog niet fysiek genoeg in orde. Dat geldt natuurlijk ook voor Ajax, die hebben ook die break gehad, maar die zullen wel wat meer mensen hebben dan wij. Dat maakt het voor hen wat makkelijker. We zullen dus heel attent moeten zijn en de spelers goed moeten monitoren, zodat ik mijn spelers ook volgende week nog op het veld heb staan', aldus Grim, die desondanks toch blij is dat er weer gevoetbald kan worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.