Griezmann: van ellende bij Barcelona naar Franse penaltyvloek

Reacties

Een verandering van omgeving lijkt Antoine Griezmann nog geen goed te hebben gedaan. De 29-jarige aanvaller kreeg zaterdagavond een uitgelezen kans om zijn eerste treffer in twee maanden te maken, maar miste jammerlijk vanaf de stip in de slotfase van het Nations League-duel met Zweden.

Griezmann: van ellende bij Barcelona naar Franse penaltyvloek
© Pro Shots
Zweden
Zweden
0 - 1
Frankrijk
Frankrijk

En niet zo'n beetje ook. Griezmann jaagde de bal in de vijfde minuut van de extra tijd hoog over het doel van de Zweedse doelman Robin Olsen. Het was alweer de derde penalty op rij die de 78-voudig international miste in het Franse shirt. L'Equipe spreekt de dag erna daarom al van een vloek en zag dat de nummer 7 in de schaduw van Olivier Giroud en Kylian Mbappé een op zijn zachtst gezegd teleurstellend optreden kende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo had de rentree van Griezmann bij de Franse nationale ploeg niet het bevrijdende effect waarop ook hijzelf ongetwijfeld had gehoopt na een moeizaam eerste seizoen bij Barcelona. Volgens bondscoach Didier Deschamps moeten er niet te veel conclusies aan worden verbonden. 'Hij is een van de spelers die er meer dan vijftien dagen uit is geweest. De machine moet weer opnieuw worden opgestart.'

Collega-spits Olivier Giroud maakt zich geen zorgen om Griezmann. 'Hij moet zijn vertrouwen hervinden. We weten allemaal dat aanvallers soms even een moeilijke periode doormaken. Je moet je rug recht houden en hard blijven werken. Ik maak me geen zorgen om hem. Hij is mentaal sterk genoeg om snel weer te gaan scoren uit penalty's en vrije trappen. Ik vond dat hij vanavond goed speelde.'

Lloris
Ook doelman en aanvoerder Hugo Lloris nam het op voor Griezmann. 'Hij was niet in de problemen. Hij heeft zijn werk in verdedigend opzicht gedaan voor de ploeg. In aanvallend opzicht denk ik dat er als geheel genoeg te verbeteren valt', aldus de 33-jarige Lloris, die tijdens zijn 115de interland een record verbrak door voor de 52ste keer de nul te houden. Het oude record stond op naam van Fabien Barthez (51).

Griezmann leverde daar volgens Lloris met zijn defensieve arbeid dus ook een bijdrage aan, maar de aanvaller zal na zijn ellendige eerste jaar bij Barcelona toch ook hebben gehoopt een doelpunt mee te pikken. Dinsdag krijgt hij tegen Kroatië nog een kans, daarna meldt hij zich weer bij Ronald Koeman. De voormalig bondscoach van Oranje heeft volgens Spaanse media het volste vertrouwen in Griezmann, die zelf ook niet weg zou willen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.