Griezmann op weg naar Camp Nou: Barça schrikt niet van enorme transferbedragen

Reacties

Antoine Griezmann kondigde dinsdagavond zijn vertrek bij Atlético Madrid aan en lijkt hard op weg naar Barcelona. Die club heeft niet zo veel moeite met het betalen van enorme transfersommen.

Griezmann op weg naar Camp Nou: Barça schrikt niet van enorme transferbedragen

Griezmann heeft een gelimiteerde afkoopsom van 125 miljoen euro in zijn contract staan en Atlético lijkt niet van plan te zijn om te onderhandelen. Met andere woorden: als Barcelona Griezmann wil hebben, zal het 125 miljoen euro moeten betalen. Met de duidelijke afscheidsboodschap van de aanvaller lijkt het erop dat Griezmann al de garantie heeft gekregen dat Barcelona dit zal gaan doen.

Mocht de megatransfer rondkomen, dan wordt Griezmann de achtste speler die voor meer dan honderd miljoen euro van club wisselt. Barcelona ging al twee keer over deze grens heen om een speler aan te trekken. Voor Philippe Coutinho (145 miljoen) en Ousmane Dembélé (125 miljoen) werd ontzettend veel geld op tafel gelegd. En deze transferbedragen zijn nog zonder eventuele bonussen.

Barcelona is ook de club die de hoogste transfersom ooit ontving. Twee jaar geleden maakte Neymar voor een recordbedrag van 222 miljoen euro de overstap van Barcelona naar Paris Saint-Germain. Volgens geruchten heeft Neymar spijt van zijn transfer en zou hij graag willen terugkeren naar Barcelona, maar de Spanjaarden lijken nu dus vol voor Griezmann te gaan.

Transfers van meer dan 100 miljoen euro

Seizoen: Speler: Van-Naar: Transfersom:
2017/18 Neymar Barcelona - PSG 222 miljoen
2018/19 Kylian Mbappé AS Monaco - PSG 180 miljoen
2017/18 Philippe Coutinho Liverpool - Barcelona 145 miljoen
2017/18 Ousmane Dembélé Borussia Dortmund - Barcelona 125 miljoen
2018/19 Cristiano Ronaldo Real Madrid - Juventus 117 miljoen
2016/17 Paul Pogba Juventus - Manchester United 105 miljoen
2013/14 Gareth Bale Tottenham Hotspur - Real Madrid 101 miljoen

Bedragen zijn exclusief bonussen en afkomstig van Transfermarkt.de

De 28-jarige Griezmann, al jaren de grote ster bij concurrent Atlético Madrid, moet een droomvoorhoede gaan vormen met Luis Suárez en Lionel Messi. Bovendien geldt de Fransman als een speler die de 32-jarige Suárez langzaam maar zeker kan gaan opvolgen in de punt van de aanval. Hij leek vorig jaar al op weg naar Camp Nou, maar besloot toen op het laatste moment om Atlético toch trouw te blijven. Na een seizoen zonder zilverwerk, trekt Griezmann nu verder.

Griezmann moet na Frenkie de Jong (75 miljoen exclusief bonussen) de tweede topaankoop voor komend seizoen worden. De Fransman kan de negende speler worden die de directe overstap maakt van Atlético naar Barcelona. De laatste speler die deze transfer maakte was Arda Turan.

Seizoen: Speler: Transfersom:
2015/16 Arda Turan 34 miljoen
1992/93 Miquel Soler Onbekend
1991/92 Juan Carlos Onbekend
1988/89 Julio Salinas Onbekend
Eusebio Onbekend
1982/83 Marcos Alonso Onbekend
Juan Alberto Onbekend
1967/68 Jorge Mendonca Onbekend
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.