Griezmann naast Platini, Servië geeft het na wissel Tadic knullig weg

Antoine Griezmann heeft Frankrijk dinsdagavond naar een simpele zege op Finland geloodst. Met twee goals schreef de aanvaller, die deze zomer van Barcelona naar Atlético Madrid ging, geschiedenis. Portugal deed goede zaken in zijn kwalificatiegroep, omdat Servië het na een wissel van aanvoerder Dusan Tadic weggaf. Denemarken blijft imponeren richting het WK in Qatar.

Frankrijk
Frankrijk
2 - 0
Finland
Finland

Na een 1-1 gelijkspel tegen zowel Bosnië-Herzegovina en Oekraïne was Frankrijk wel toe aan een succesje in Groep D van de WK-kwalificatiereeks, Griezmann schonk de regerend wereldkampioen dat succes. Met doelpunten in de eerste en tweede helft hielp de aanvaller Frankrijk, waar Kylian Mbappé ontbrak, aan drie punten.

In totaal staat Griezmann nu op 41 goals voor Frankrijk, net zoveel als levende legende Michel Platini. Thierry Henry is nog steeds Frans topscorer aller tijden, hij kwam tot 51 doelpunten in zijn carrière.

Israël

Denemarken verraste al met een plek in de halve finale van het afgelopen EK, de goede prestaties zet het land door. De cijfers in Groep F zijn simpelweg indrukwekkend. Na zes wedstrijden is Denemarken nog foutloos, het doelsaldo (22 – 0) liegt er ook niet om.

Israël, met PSV'er Eran Zahavi en Vitesse-speler Eli Dasa binnen de lijnen, kreeg geen enkele kans in Kopenhagen. Yussuf Poulsen, Simon Kjaer en Andreas Skov Olsen scoorden al voor rust, na de pauze werd het via Thomas Delaney en Andreas Cornelius nog pijnlijker.

Ajax-aankoop Mohamed Daramy kwam in de 77ste minuut als invaller binnen de lijnen bij Denemarken, terwijl PSV-spits Eran Zahavi de hele wedstrijd speelde aan de kant van Israël.

Servië

Na de eerdere winstpartij van Portugal wist Servië dat het in Dublin moest winnen om weer in punten gelijk te komen met de favoriet in Groep A. Lang leek dit ook te lukken, aan de hand van aanvoerder Tadic. Uit zijn corner werd al vroeg in de wedstrijd de 0-1 gemaakt, Sergej Milinkovic-Savic kopte de bal achter doelman Gavin Bazunu. Laat in de wedstrijd, toen Tadic net naar de kant was gehaald, maakte Ierland gelijk. De goal was behoorlijk knullig: Nikola Milenkovic kreeg van dichtbij de bal tegen zich aangeschoten door een landgenoot, waarna de bal achter zijn eigen doelman eindigde.

Door het gelijkspel mist Servië de aansluiting met Portugal, de landen spelen nog wel tegen elkaar in deze groep.