Griezmann laat Oranje in leven met gemiste kansen: 'Niks alarmerends'

Reacties

Antoine Griezmann maakt zich geen zorgen over de kansen die hij miste in het EK-duel met het Nederlands elftal (0-0). Bij afwezigheid van Kylian Mbappé was de 33-jarige aanvaller van Atlético Madrid de gevaarlijkste man aan Franse zijde, maar Griezmann had het vizier niet op scherp.

Griezmann laat Oranje in leven met gemiste kansen: 'Niks alarmerends'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Vooral de grote kans die Griezmann onbenut liet toen Adrien Rabiot de bal in de eerste helft op hem aflegde toen hij afkon op Bart Verbruggen, wordt in Franse media breed uitgemeten. De bal bleef onder het lichaam van Griezmann hangen (foto), waardoor de linkspoot hem met zijn rechterbeen niet in het doel kreeg. Vlak daarna schoot de routinier bij een volgende grote kans naast het Nederlandse doel. In de tweede helft redde Verbruggen knap met zijn voet, toen Griezmann voor hem opdook.

Na afloop blikte Griezmann tegenover Franse media terug op zijn gemiste kansen. 'Bij de eerste wiste ik dat Adri hem op mij zou afgeven, maar de bal kwam een beetje achter me en voor mijn rechtervoet. Dat kan gebeuren. Bij de tweede zag ik NG (N'Golo Kanté). Hij zag mij ook, maar de bal kwam terug via een verdediger. Ik stond met mijn lichaam een beetje achterover. Ik probeerde de bal nog zo goed mogelijk te raken. Het scheelde een paar centimeter', aldus Griezmann na afloop in de mixed zone.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo heeft Frankrijk op het EK tot nu toe alleen gescoord via een eigen goal van Max Wöber in het eerste duel met Oostenrijk (1-0). 'Het is een beetje frustrerend, maar het is niet alarmerend', analyseerde Griezmann. 'Op dat vlak moeten we ons verbeteren, we moeten meer killers zijn voor het doel. Elke aanvaller heeft periodes dat de bal er wel in gaat en dat hij er niet in gaat, soms lukt het even niet. De kansen kreeg ik wel, de doelpunten zullen weer komen. Defensief gaven we opnieuw weinig weg.'

Griezmann stipte aan dat zijn rol bij Frankrijk normaal gesproken anders is dan bij Atlético Madrid. Daar is hij meer afmaker, als international creëert hij meer. Tegen Oranje speelde hij aanvaller, Deschamps was tevreden over zijn inbreng. 'Hij heeft geen vaste positie, maar hij speelde vandaag hoger op het veld. Hij heeft altijd veel oog voor zijn ploeggenoten, dat zorgt ervoor dat hij soms minder scherp is voor de goal. Ik vond hem al veel beter dan in de eerste wedstrijd, toen hij ongebruikelijk veel balverlies leed.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer A. Griezmann
Meer over A. Griezmann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.