Griezmann door Barça aangeboden in ruildeal: 'Hij wilde één ding: weg'

Reacties

Na de komst van Ronald Koeman als coach van Barcelona is de situatie bij de Catalaanse club er nog niet rustiger op geworden. Lionel Messi wil weg, fans verzamelden zich zelfs bij Camp Nou om dat tegen te houden, en ook Luis Suárez lijkt op weg naar de uitgang van Camp Nou. Voor Antoine Griezmann is de situatie echter ook honderdtachtig graden gedraaid. De Fransman werd door Koeman wél overtuigd te blijven, hoewel ook hij weg wilde.

Griezmann door Barça aangeboden in ruildeal: 'Hij wilde één ding: weg'
© Pro Shots

'Antoine had nog voor de wedstrijd tegen Bayern München één wens: weg bij Barcelona', verklapt Eric Olhats, de voormalig zaakwaarnemer van Griezmann bij RMC. 'Antoine had steeds het gevoel dat hij geen deel uitmaakte van de plannen van de club en dat het niet langer zo verder kon. Hij was serieus op zoek naar mogelijkheden om te vertrekken. Maar we weten inmiddels allemaal dat Koeman hem gerusgesteld heeft. Koeman heeft zijn plannen uitgelegd en daarin verteld welke belangrijke rol voor Griezmann daarin weggelegd is.'

Griezmann kwam in de zomer van 2019 voor 120 miljoen euro over van Atlético Madrid, maar kreeg bij Barcelona niet de waardering die hij wilde volgens Olhats. Een van de dieptepunten was de thuiswedstrijd in juni tegen nota bene zijn oude ploeg Atlético Madrid waarin de Fransman één minuut voor tijd mocht invallen. 'Hoe de coach met hem omging was op z'n mist twijfelachtig. Griezmann is een jongen die altijd hard wil werken en altijd enthousiast is. Het was voor hem onmogelijk om nog een jaar op dezelfde voet door te gaan.'

Ruildeal
Ook president Josep Maria Bartomeu had oog voor de situatie van Griezmann en zou volgens Marca zelfs al bezig zijn geweest met het zoeken naar een nieuwe club voor de 78-voudig Frans international. Dat medium stelt dat Bartomeu vlak voor de 8-2 nederlaag tegen Bayern München aanklopte bij Atlético Madrid voor een ruildeal. Bartomeu wilde Griezmann graag teruggeven in ruil voor João Félix, die door Atlético in de zomer van 2019 voor 126 miljoen euro werd gehaald van Benfica. Marca stelt dat Atlético niet geïnteresseerd was in de deal.

De Spaanse media gebruiken de voorgestelde ruildeal nog maar eens om het chaotische beleid van Bartomeu aan te kaarten. 'Het toont aan dat Bartomeu alleen maar naar geld kijkt. Griezmann krijgt 21 miljoen euro salaris, Félix 3,5 miljoen euro', zo legt Marca de voorgestelde ruildeal uit.

Hoewel Atlético Madrid niet geïnteresseerd was om Félix de deur te wijzen, zou de club er wel voor open staan om Griezmann terug naar de Spaanse hoofdstad te halen. In dat geval zouden eerst Thomas Lemar en Diego Costa moeten vertrekken om financiële ruimte te maken. Na de komst van Koeman lijkt een vertrek van Griezmann echter niet meer op de planning te staan. De Fransman is overtuigd geraakt door de plannen van de Nederlandse coach en Griezmann werd tevens benoemd als een van de zeven spelers die deze zomer niet mag vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.